Felhasználási feltételek

A licitálás ( aukció ) szabályai - Általános szerződési feltételek


Aukciós szabályok

1. Internetes aukció, másképpen árverés ( licitálás ) előzetes regisztráció nélkül.

A licit-travel.hu portál által nyújtott szolgáltatás, alkalmat ad arra, hogy az alábbiakban részletezett részvételi feltételek teljesülése esetén, a listaárnál kedvezőbb áron, vagy a játék izgalmával juthasson turisztikai és szabadidő programokhoz, pl. egy külföldi úthoz, pihentető hétvégéhez, családi vagy baráti vacsorához.

2. Miben különbözik a licitálás a különféle, árengedményes akcióktól ?

Nem különbözik, más! Ez egy játékos lehetőség arra, hogy egy wellness hétvége, vagy külföldi út árát Ön határozza meg. Másfelöl a licitálás során megvásárolt szolgáltatási-kuponok nincsenek nevesítve és esetenként nincsenek fix időponthoz kötve, így ajándékként is felhasználhatók.


3. Mit kell tennie ahhoz, hogy részt vehessen az árverésen?

Gondolja át licitálási szándékát, mert ha részt vesz a licitáláson, Ön a vonatkozó jogszabályok szerint vásárlási ajánlatot tesz az adott liciten, az ajánlat tartalmában kínált szolgáltatás csomagra és ezzel kötelezettséget vállal. Ez a részvétel első feltétele.
A részvétel második feltétele az, hogy elolvassa az Aukciós szabályokat és az Általános szerződési feltételeket ezek elfogadását a licitálást követően kapott e-mail-ben leírtaknak megfelően megerősíti.
A licit zárást követően, illetve azonnali vásárláskor a nyertes belépési neve megjelenik az oldalon, és e-mail-ben értesítést kap a teendőkről. Az e-mail-ben feltett kérdésekre szolgáltatott valós adatok alapján, a vételár kifizetését követően a szolgáltatási kupont a nyertes részére, a megadott címre postázzák. Ezért van szükség az előírt adatok valódiságára, ami a részvétel harmadik feltétele.


4. Hogyan licitáljon ?


A főoldalon és az aloldalakon azokat az ajánlatokat láthatja, amelyek határideje még nem járt le, illetve ELKELT felirattal azokat, amelyeket még a határidő lejárta előtt Azonnali áron megvásároltak. Nézze végig a kínálatot! A kiválasztott ajánlatnál a Tovább gombra kattintva, részletesen elolvashatja az ajánlatokat. Amennyiben úgy dönt, hogy valamelyikre licitálni szeretne, akkor kattintson a Licitálok!-ra , ha ezt már megtette, kövesse a megjelenő utasításokat és az ott leírtaknak megfelően licitálhat!

Fontos:

- Ha elfelejtette belépési (nick) nevét, másikat is beírhat, csak az e-mail cím legyen az, amelyiken a licit visszajelzést fogadni tudja és megerősítheti licitjét és az aukciós szabályok elfogadását..
- Csak az e-mailben megerősített licit az érvényes.
- Ha késve erősíti meg licitjét, előfordulhat hogy időközben már érvényes licit érkezett rá és Önnek újra kell licitálnia, természetesen a már akkor érvényes tétre.


FIGYELEM !

A téves licit
emelés elkerülése érdekében, az EMELEM-re kattintást követően a szándékat meg kell erősítenie az ott feltett kérdésre adott válaszával. Ezzel a téves licitek teljesen elkerülhetőek!


A mindenkori licitjeit megtekintheti a Saját licitek-re kattintva

5. Mit jelent a Licit zárása:

A licit zárás automatikusan megtörténik a feltüntetett időpontokban, az "Azonnali áron" történő vásárláskor. illetve amennyiben az értékesítésre felajánlott kuponok elfogytak. Bármelyik módon zárult licit esetén, akinek a belépési neve a záráskor, utolsó, kiemelt licitként megjelenik, az nyerte el az adott licit tételt.

Minden egyes licit zárásakor az oldalon megjelenő, nyertes vevő, a licitáláskor megadott címre, e-mailben értesitést kap! Itt kell megadnia 3 napon belül a vásárláshoz szükséges adatokat!  ( Amennyiben a kapott értesítést 3 napon belül nem érvényesíti, a rendszer a nyertes licitet törli!) Az érvényesítést követően e-mailben megkapja a nyertes kupon visszaigazolását a szükséges teendők megjelölésével.
Azonnali vásárláskor az adatokat közvetlenül a weboldalon kell megadni, a felkínált adatlapon.
Ezt követően e-mailben megkapja a nyertes kupon visszaigazolását a szükséges teendők megjelölésével.

Hogy a licitje érvényesíthető legyen, az adatok megadása során olyan, valós adatokra van szükség, amin valóban el is tudjuk Önt érni!

6. Hogyan tudok "azonnali áron" vásárolni ?

Az "Azonnal áron megveszem" lehetőséggel mód van a tétel zárás előtti megvásárlására!
Amennyiben ezt a megoldást választja és rákattint, még mindíg kedvezményes áron, azonnal az Öné lesz az árverési tétel, és nem kell megvárni, míg a lcitálás lezárul!

Azok az ajánlatok, amelyeket az azonnali vásárlás lehetőségét választva, valaki még a licit zárása előtt megvásárol („leüti”) a licit zárásig még szerepelnek az ajánlatok között, de ELKELT felirattal jelezzük, hogy ezekre már nem lehet licitálni.
Időben kell döntenie, ha a licitálás során ezzel a lehetőséggel akar élni, mert az azonnali megvásárlás lehetősége a licit előrehaladásával megszűnhet. Ezután már csak a licit zárásakor, az akkor legmagasabb tétet kínáló licitáló tudja elvinni az adott árverési tételt.

FIGYELEM !
A téves vásárlás elkerülése érdekében, a megveszem
azonnali áron -ra kattintást követően a szándékát meg kell erősítenie az ott feltett kérdésre adott válaszával. Ezzel a téves vásárlások teljesen elkerülhetőek!!!

7. Mit jelent a Minimál ár?

Amennyiben a licit tételnél MINIMÁLÁR: VAN is fel van tüntetve, akkor az azt jelenti hogy a licitálás során el kell érni a Minimál árat, mert ha a licit során ez nem történik meg, akkor a licit ÉRVÉNYTELEN-ül zárul!
A Minimál ár tehát azt jelenti, hogy az ajánlat tulajdonosa ez alatt nem adja el az ajánlott szolgáltatást.
A Minimál ár elérését követően a licitálás a zárásig folytatódik és az utolsó, vagy az Azonnali árat megadó licitáló viszi el a tételt.


8. Hogyan juthat a vevő a leütést követően a szolgáltatási kuponhoz ?

A nyertes vevő a licit zárásakor
kapott e-mailre adott válaszában ill. az azonnali vásárlást követően közvetlenül az oldalon megadja a vásárláshoz szükséges adatait. Az egyes licit tételek részletes leírásánál jelölve vannak a választható fizetési módok. Ezek lehetnek: banki átutalás, online hitelkártyás fizetés, és postai utánvét, esetleg különféle, pihenési célú kártyák. A választott fizetési módot az ajánlat tulajdonosával kell egyeztetni. A választott fizetési módon történő teljesítést követően a kupont átadják vagy postázzák. Postai utánvét választása esetén a kupon vételárát és a postaköltséget kézbesítéskor kell a postásnak ill a postahivatalban kifizetni.

9. Mik a véletlen licitálás következményei ?

Technikailag kizártuk annak lehetőségét, hogy valaki véletlenül, akaratán kívül licitáljon.

1. Minden licit leütésnél és az azonnali áron elviszem gomb választásánál a döntést kötelezően meg kell erősíteni. Ez az elfogadás feltétele!
2. Amennyiben valaki az Ön email címét megadva próbál licitálni, a licit érvénytelen lesz, mivel a licitet a kapott emailben Önnek kellene jóváhagyni.

Fentiek alapján a véletlen licit kizárt, tehát licitálni csak szándékosan lehet!
Természetesen nem zárható ki a nagyfokú figyelmetlenség vagy a más email címével történő visszaélés sem. Ebben az esetban hagyja figyelmen kívül az email címére érkező licit értesítést és a rendszer a licitet nem érvényesíti.


10. Mit jelent a kupon átruházhatósága?

Amennyiben nem állna módjában személyesen igénybe vennie a megvásárolt kuponon szereplő Szolgáltatásokat, tájékoztatjuk, hogy a kuponok nincsenek nevesítve, így azok bárkire átruházhatók (elajándékozhatók, eladhatók).


11. Mi a helyzet ha megnyertem, de mégsem akarom átvenni a tételt ?

A jogi szabályozás értelmében a liciten történő vásárlás a legmagasabb tét "leütésével" zárul.
A nyertes tét megtételével kétoldalú szerződés jön létre, melyben a felek elállási lehetőséget nem kötnek ki. Tehát a vevő tartozik a vételárral, az eladó (ajánlattevő, esetünkben az adott szálláshely, ill. szolgáltatók) tartozik a megvásárolt szolgáltatás-csomaggal.

Amikor valaki licitál, határozott vásárlási szándékát fejezi ki. Ennek alapján a nyertes részére, az általa választott fizetési mód megjelölésével, az általa megadott címre postázásra illetve személyes átvétel esetén átadásra kerül az ajánlatnak megfelelő kupon.


Minden regisztrált licitáló, minden belépéskor vállalja az elnyert licit /megvásárolt kupon/ max. 2 héten belüli kifizetését és átvételét.
Amennyiben az elnyert kupont mégsem tudja, vagy akarja felhasználni, az átruházhatóság és a felhasználhatósági határidők többféle lehetőséget kínálnak az elnyert licit-tételek felhasználására.

12. Ki ad garanciát a kuponra ?

A szolgáltatók a kuponon az ajánlat tartalmaként feltüntetett szolgáltatásokért a vonatkozó szabályoknak megfelelően
kezességet vállalnak, és a kupont teljes értékű fizetőeszközként kezelik. Ennek biztosítékaként
minden szolgáltatási kupon vagy az adott szolgáltatónál rendszeresített, hivatalos formában, vagy az illetékes vezető eredeti aláírásával hitelesített, így beváltása garantált..

13. Mit a teendő a kuponnal ?

A kuponon található bármely elérhetőségen
vegye fel a kapcsolatot az ajánlattevő szolgáltatóval és egyeztesse vele a kötetlen időpontokat, indulási dátumokat. Ezt követően utazzanak és érezzék jól magukat!


Általános szerződési feltételek

A web oldalt licit-travel.hu elnevezés alatt a NOVINFO Kkt. aukciós oldalként üzemelteti. A NOVINFO Kkt. az aukciós ajánlatok tulajdonosai (hotelek, panziók, rendezvényhelyszínek, utazási irodák) részére közvetítő szolgáltatást végez.

A közvetítő szolgáltatás ebben az esetben kizárólag azt jelenti, hogy az eladók által megjelölt és az eladók hozzájárulásával nyilvánosságra hozott adatokat elektronikus úton közvetíti a vevők felé és létrehozza annak a technikai lehetőségét, hogy a vevők közvetlenül az eladótól elektronikus úton vásárolják meg az árut (utazás, programok, szállás), továbbá megállapodjanak az áru átvételének módjáról és a felmerülő szállítási költségekről.

Az ügylet a vevők, és az eladók között jön létre. Az ügyletre a távollévők között kötött szerződésekről rendelkező 17/1999.(II.5.) Korm. rendelet rendelkezései irányadóak.

A licit-travel.hu oldalon megjelenő ajánlatok eladóinak rendelkezniük kell a kereskedelmi tevékenység folytatásához jogszabály által előírt hatósági engedéllyel és egyéb jogszabályban meghatározott feltételekkel.

A licit-travel.hu oldalon feltüntetett adatok valódiságáért kizárólag az eladók szavatolnak. A feltüntetett adatok módosulása és/vagy megváltoztatása a vevők felé a közzétételtől kezdődően irányadó.

A NOVINFO Kkt. adatai:

levélcím: 2120 Dunakeszi, Dr. Kemény F. u. 54.
cégjegyzékszáma: 13
-03-031440
elérhetősége: info@novinfo.hu
Fax: 06 27 342 475

I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

1. A vevő és az eladó között a szerződés, eltérő nyilatkozat hiányában a jelen általános szerződési feltételek szerint jön létre.

2. A szerződés hatálya az eladók által Magyarországon nyújtott szolgáltatásra terjed ki.

3. A szerződés nyelve a magyar nyelv.

4. Vevő az, aki a licit-travel.hu oldalon regisztrálja magát. Eladó, akinek az áruja az ajánlatok között megjelenik.

5. Ellenkező nyilatkozat hiányában a licit-travel.hu oldalon licitáló személy illetve az ajánlattevő hozzájárulását adja ahhoz, hogy az oldal üzemeltetője, a NOVINFO Kkt. az önmagáról és a licit-travel.hu működésével és reklámtevékenységével kapcsolatosan, résztvevőiről harmadik személyeknek adatokat átadjon, és adataikat marketing célokra felhasználja.

6. A vevő az áruval szemben emelt kifogásait közvetlenül az eladóval jogosult közölni. Az oldalon megjelentetett ajánlatok tartalmáért kizárólag az eladó felel. Az eladó elérhetőségét a vevő az áru (út/szállás) információs oldalán, illetve a nyertes esetében a megküldött e-mail-ben találja meg.

7. A
licit-travel muködésével felmerülő technikai kérdésekben a vevő és az eladó az oldal üzemeltetőjéhez, a NOVINFO Kkt.-hez fordulhat. Elérhetőség a web- oldalon megtalálható.

II. SZERZŐDÉS TÁRGYA

1. Az eladó által közölt adatok szerint az áru (ajánlat) lényeges tulajdonságai, jellemzői, az áru(ajánlat) használatára vonatkozó leírás, a használathoz kapcsolódó egyé lényeges tájékoztatás az áru részletes információs oldalán ismerhető meg. A nyilvánosságra hozott adatok valódiságáért kizárólag az eladó felel.

A licit-travel.hu főoldalán és aloldalain a bemutató képek és szövegek, továbbá az ajánlat tartalmán kívüli szolgáltatások leírása figyelemfelhívó, tájékoztató jellegűek, nem az ajánlat tényleges tartalmát mutatják be. Ezekkel kapcsolatos kérdéseket minden esetben egyeztetni kell az eladóval!

III. SZERZŐDÉST KÖTŐ FELEK

1. Az árucikk (utazás,szállás, program) a részletes információs oldalon kerül feltüntetésre. Az eladó, aki az áru értékesítését vállalja a vevőnek az elektronikus úton létrejött szerződés alapján. Az eladó hozzájárulásával kerül közzétételre az eladó megnevezése, székhelye (lakóhelye), külön jogszabályban meghatározott nyilvántartásba vételi száma, adószáma, képviselőjének neve és e-mail elérhetősége.


2. A vevő mindazon harmadik személy, aki a licit-travel.hu oldalon az eladó ajánlatára érvényes licitet helyez el. A jogi szabályozás értelmében a liciten történő vásárlás a legmagasabb tét "leütésével", illetve azonnali áron történő vásárlás esetén annak megadásával zárul.

IV. SZOLGÁLTATÁSOK

1. A licit-travel.hu-oldalon, a licitre közzétett áru induló ára és a licitlépcső alapján meghatározott következő licitár ill. az esetleges azonnali ár mindig fel van tüntetve. amely tartalmazza az Áfa-t és egyéb esetleges közterheket.

Az idegenforgalomban szokásos egyéb járulékos költségek, továbbá az ajánlat tartalmán kívüli szolgáltatások, melyek nem tárgyai a licitnek, az ajánlatokban esetenként külön kerülnek ismertetésre. Az árak közzététele az eladó adatai szerint történik, azok valóságtartalmáért a licit-travel.hu oldal üzemeltetőjét felelősség nem terheli. Az ajánlat tartalmán kívüli szolgáltatásokkal kapcsolatos kérdéseket a licitálást megelőzően kell tisztázni az eladóval!

Az áruk ár-adatainak módosítására csak az első licit leütéséig van mód, mely akkortól érvényes, amikor a módosítás a web oldalon megjelenik. Ezt követően nincs mód az árak megváltoztatására!

2. Az eladó a már elindult licitálás alatti áruk áránál abban az esetben sem tartja fenn az árváltoztatás jogát, ha arra téves adatrögzítés miatt kerülne sor. Ilyen esetekben az eladó esetleges elállása esetén a vevő kártérítési és egyéb igényeit kizárólag az eladó tartozik rendezni, minden felmerülő költség őt terheli.

V. A SZERZŐDÉS LÉTREJÖTTE

1. Vevő az eladók ajánlatát az áru értékesítésére az általános szerződési feltételek és az aukciós szabályzat alapján a elfogadja. Az eladó a licit-travel üzemeltetőjével kötött szerződés aláírásával fogadja el az általános szerződési feltételeket.

2. A nyertes tét megtételével kétoldalú szerződés jön létre, melyben a felek elállási lehetőséget nem kötnek ki. Tehát a vevő tartozik a vételárral, az eladó (ajánlattevő, esetünkben az adott szálláshely, ill. szolgáltatók) tartozik a megvásárolt szolgáltatás-csomaggal.

VI. FIZETÉSI FELTÉTELEK

1. Az eladó és a vevő a nyertes licitet követő kiértesítések alapján felveszik a kapcsolatot és megállapodnak a fizetés módjában továbbá megjelölik az időpontot és a helyet, ahol a vevő az árut átveheti,

VII. SZERZŐDÉS TELJESÍTÉSE

1. Az eladó mennyiségi teljesítését a vevő az áru (kupon) átvételével egyidejűleg ellenőrzi, kifogásait haladéktalanul teheti meg. A minőségi kifogásokra a kereskedelmi forgalomra mindenkor irányadó jogszabályok irányadóak.

2. Amennyiben az eladó jótállást vállal, annak feltételeit az áru információs oldalán feltünteti.

3. A szavatossági jogokra a polgári törvénykönyv és a 117/1991.(IX.10.) Korm. rendeletben foglaltak irányadóak.

VIII. ADATVÉDELMI FELELŐSSÉG

1. A licit-travel üzemeltetője kijelenti, hogy a vevő és eladó adatait a licit-travel-ben létrejövő ügyletek , hírlevelek, tájékoztatók körében kezeli és használja, azokat harmadik személy számára hozzáférhetővé csak az oldal üzemeltetési körében teszi, kivéve, ha ettől eltérő tartalmú nyilatkozattal rendelkezik. Az aukciók résztvevőiről különleges adatokat nem kér és nem tárol.

Budapest,

Sikeres licitálást és kellemes utazást kíván Önnek:


Az L-Travel csapata