Egy százalék

Billentyűzet látássérülteknek

Képernyőolvasó és képernyőnagyító szoftverek Képernyőolvasó szoftverek JAWS for Windows A képernyőolvasó szoftverek nélkül elképzelhetetlen a számítógép használata egy vak ember számára.

látásvizsgálat az öntödében rövidlátással lehet-e szülni?

A program a számítógép hangszóróján keresztül felolvassa a leütött billentyűket és a képernyőn látható billentyűzet látássérülteknek. A program együttműködik a Windows operációs rendszerrel, a használatához tehát nem szükséges speciális számítógép, sem más különleges eszköz.

Nehezen tud eligazodni a különféle gyártók és forgalmazók termékei között? Segítséget nyújtunk a megfelelő és  kedvező árú eszköz megtalálásában, az ajánlatok összehasonlításában! Megtalálható a mozgás, járás vagy hallássérültek életét segítő termékek teljessége, a lakóhelyéhez legközelebbi, és a legkedvezőbb árakat kínáló forgalmazó.

Billentyűzet látássérülteknek segítségével a vak emberek is írhatnak leveleket, dokumentumokat, táblázatokat, használhatják az internetet.

A felolvasás történhet szavanként, bekezdésenként, oldalanként vagy folyamatosan, megállás nélkül, és a beszédtempó is szabályozható. A JAWS for Windows a vak emberek számára a számítógépen történő munkavégzés nélkülözhetetlen kelléke.

billentyűzet látássérülteknek az aszpirin befolyásolja a látást

Képernyőnagyító szoftverek MAGic, ZoomText A MAGic és a ZoomText képernyőnagyító programok felnagyítják mindazt, amit a számítógép képernyőjén látunk, ezzel lehetővé teszik a gyengénlátó embereknek, hogy a látásuk romlása ne korlátozza a számítógép használatát. Segítik az egér billentyűzet látássérülteknek, felnagyítják az ikonokat, a betűket, ablakokat.

szempontmasszázs a látás helyreállításához

Meghatározható a felületek színe, nagyításának mértéke. A beszédtámogatással kiegészített változatok a képernyőn látható üzeneteket is felolvassák a JAWS for Windows programhoz hasonlóan, ezzel kímélhető a felhasználó látása.

Together we make the world more liveable! With our advocacy activities and with our various services we want to achieve an easier and more liveable world for the blind and partially sighted people. The books and periodicals produced by our Federation in accessible formats like Braille, audio and electronic files enable people with visual impairment to get to all kinds of information and culture. Our Textbook Department carries out the billentyűzet látássérülteknek of textbooks and provides the supply of visually impaired pupils with accessible billentyűzet látássérülteknek to their needs either in Braille or large-format printing, or as audio material. Our aid tool shop sells a wide range of low vision products, devices and accessories facilitating the everyday life of visually impaired people, at affordable prices.

Mindkét program billentyűzet látássérülteknek használatához kapható egy speciális billentyűzet is, amelyen a szokásosnál nagyobb betűkkel olvashatók a billentyűzet látássérülteknek, továbbá a funkcióbillentyűk segítségével könnyebben kihasználható a szoftverek egy-egy funkciója. A Vakok és Gyengénlátók B. Megyei Egyesülete látássérült személyek részére től informatika oktatást nyújt, melynek keretében elsajátítható a fenti szoftverek használata.

Egy igazi GAMER Billentyűzet!

Kérdéseivel forduljon Bukovenszkiné Borza Mária munkatársnőnkhöz. Egy százalék.

helyreállítva a látást a kezedben