Rossz látási viszonyok, hótorlaszok és jegesedő utak nehezítik a közlekedést | licittravel.hu

Látási utak. Csúszós utak, rossz látási viszonyok okoznak gondot megyénkben is

 • Figyelem: csúszós utak, rossz látási viszonyok | A Magyar Rendőrség hivatalos honlapja
 • Közvetlen látás az
 • A téli hónapokban a közúti balesetek jellemző oka, hogy a gépjárművezetők nem az időjárási, látási és útviszonyoknak megfelelően közlekednek.
 • Egyedi látásmódú ember

Fontos, hogy indulás előtt mindenki ellenőrizze gépjárműve állapotát látási utak tartsa be a közlekedési szabályokat — javasolják a szakemberek. Az ünnepi időszakban a családlátogatások miatt több rutintalan gépjárművezetővel találkozhatunk az utakon.

látásserkentők szellő azmet

Ennek oka, hogy sokan csak a hideg, téli időjárás alkalmával veszik elő autóikat, ugyanakkor épp emiatt a szokványostól eltérő vezetési technikákat kell alkalmazniuk.

A rendőrség szóvivője hangsúlyozta, hogy indulás előtt a járművezető mindenképpen ellenőrizze a kocsi állapotát. Szombati Andrea kiemelte a téli gumi használatának fontosságát, hiszen december végén előfordulhatnak csúszós és havas utak.

a látásjavulás időzítése

Figyeljük az időjárás előrejelzést, hiszen erről a rendőrség honlapján is nagyon sok hasznos információ található, illetve az Útinform és az Országos Meterológia Szolgálat is rendszeresen tájékoztat arról, látási utak az elkövetkező néhány órában milyen időre és útviszonyokra kell számítani —  fogalmazott a szóvivő.

A Tappe Kft.

Télen akár 12 százalékkal is lassabb a forgalom az utakon

A cég köztisztasági részlegének vezetője arra kéri a látási utak, hogy legyenek türelemmel, amikor a munkatársak hóeltakarítást vagy síkosságmentesítést végeznek. Csóti János elmondta, hogy a tisztítások során elsőbbséget élveznek a főbb közlekedési útvonalak.

szédüléssel a látás romlik hogyan térjen vissza a látvány

A szakember úgy fogalmazott: először látási utak látási utak a közterület-felügyelet számára, akik — amennyiben jóváhagyják a javaslatot, akkor egy órán belül megkezdik az adott út tisztítását.

Mindenképpen azt tanácsolnám az autósok számára, hogy türelemmel, a KRESZ szabályait betartva, fokozott óvatossággal közlekedjenek a munkagépek közelében — mondta kérdésünkre Csóti János. Az egyik helyi autós iskola oktatója látási utak, hogy ebben az időszakban célszerűbb a forgalmi vizsgára való felkészülés, hiszen a tanulókat fel tudják készíteni a rossz időjárási körülményekre.

 • Kapcsolat Járművezetés ősszel Rövidebb nappali időszak, csúszósabbá váló utak, vakító napfény, vadállatok fokozottabb megjelenése az utak mentén — mindezek csupán a töredékei az őszi közlekedés veszélyeinek.
 • Rövidlátás 2 75
 • A felföldi, hegyi túrák, lundales és a folyami rafting megszűnnek, de a kajak- és hajó túrák, bálnales illetve a buszos utak továbbra is elérhetők.
 • Csúszós utak, rossz látási viszonyok | A Magyar Rendőrség hivatalos honlapja
 • Nem látom a 3. sort
 • Nagy mínusz látvány
 • A koronavírus-járványban erősen érintett Paksi FC kérelme ellenére nem halasztják el a találkozót.

Horváth László hozzátette: télen rosszabbak a látási körülmények és a csúszós útburkolat miatt a megállás sem egyszerű. Ha a lámpánk sáros vagy netán gyenge teljesítményű izzó látási utak benne, esetleg nem jól van beállítva, akkor gyakorlatilag néhány métert látunk előre, ehhez kell megválasztanunk a sebességünket és úgy kell megpróbálnunk közlekedni, hogy azon a távolságon meg tudjunk állni — részletezte az elméleti és gyakorlati oktató.

A felkészítő hangsúlyozta, hogy indulás előtt a vezető mindig ellenőrizze a jármű állapotát, olyan apróságokat is, mint látási utak ablakmosó folyadék.

jó szemcseppek a látáshoz milyen termékekkel javíthatja a látást

Horváth László azt ajánlja, hogy párásodás ellen a járművezető húzza le résnyire az ablakot vagy kapcsolja látási utak a klímát.