Látásellenőrző táblák (Sivtseva, Golovina) - Sérülések -

Látásmérési táblázatok

NPK mérés - Talaj Nitrogén, Foszfor és Kálium szintjének mérése

Szemvizsgálati táblázatok Észrevett egy látássérülést? Jelenleg nincs lehetőséged szemészeti szemész látogatására?

Teljes mérôeszköz választékunk elérhetô online webáruházunkban!

Aztán javasoljuk, hogy számítógépén keresztül ellenőrizze online látását. Ebben a cikkben megvitatjuk veled, kedves olvasóinkat, a Sivtsev asztalát, amely a látásélesség tesztelésére szolgál. Látás berdyansk a szemvizsgálati módszert sikeresen alkalmazzák a szemészek több évtizede, és jelenleg még mindig nincs méltó helyettesítés, legalábbis sok ember ismeretlen.

Sivtsev asztalának segítségével nem csak a látásélességet ellenőrizheti, hanem azt is figyelemmel kíséri, ami különösen fontos, ha gyakran számítógépen dolgozik.

Miért ellenőrizzük

Mi a Sivtsev tábla és hogyan kell használni? A Sivtsev asztal látásmérési táblázatok különböző méretű, ábécéből álló, tizenkét látásmérési táblázatok elhelyezett, egyforma szélességű és magasságú nyomtatott betűkészlet.

A felső sor a legnagyobb méretű betűkből áll, a legkisebb alsó részéből. A látásélesség teszteléséhez a Sivtsev táblázattal együtt a legtöbb esetben a Golovin táblát is használják.

Bárány Nándor

A normál látással rendelkező személynek a felső betűsort 5 méteres távolságból, az alsó sortól 2,5 métertől kell megkülönböztetni.

A jobb oldalon az "V" betű alatt látásmérési táblázatok a látásélesség nagysága mutatója. Az első 10 betűjel a látásélességet 0,1 dioptriával növekszik, a 11 és 12 sor 0,5 dioptriát. A látás látásmérési táblázatok váltakozva olvassa el a táblából levő betűket egy szem vagy látásmérési táblázatok másik szem segítségével, azaz - az egyik szem zárt tenyér, a második pedig olvasható.

Vegyen egy métert a monitortól; Ne maradjon a képen több mint 10 másodpercig; Jegyezze fel az eredményeket egy papírlapra; Próbáld meg ne csikkantani vagy megváltoztatni a fej közvetlen helyzetét; Nézd meg a képet két szemmel.

A tökéletes teszt elvégzéséhez ki kell nyomtatni a Sivtsev asztalát, lógni kell a falra és látásmérési táblázatok háttérvilágításra. A betűk tisztaságának csúcspontja legyen, valamint kontrasztja. A Sivtsev asztal méretei: 70 mm - az első sor látásmérési táblázatok, 35 mm - a második, 10 mm - az utolsó. Ha nem tud teljes méretű Sivtsev táblát nyomtatni a látásélesség vizsgálatához, akkor ezt egy szabványos A4-es papírlapon teheti meg.

Meglévő táblázatok az ellenőrzéshez

Ha az A4-es nézetét ellenőrzi, akkor a bal oldali oszlopban megadott távolságot 2-szer csökkenti, azaz látásmérési táblázatok - 2,5 helyett 2,5 - 1,25 helyett. Sivtsev szeme a szemvizsgálatra A Sivtsev táblázat ingyenes letöltéséhez és későbbi nyomtatásához kattintson az asztal nagy képére, majd látásmérési táblázatok új böngészőablakban nyílik meg, majd ismét kattintson rá, hogy a méret növekedjen.

Továbbá a látásélesség ellenőrzésére szolgáló lemez nyomtatható. Sivtseva a látásélesség vizsgálatára Töltse le a táblát a szemvizsgálathoz.

Speciális gépek vásárolni használt

A Sivtsev látásmérési táblázatok betűinek mérete a vektorban az eredeti méretnek felel meg, ami egy szemész szemvizsgálatához szükséges. Az asztal x mm méretű. Vision teszt táblázat - eredeti látásmérési táblázatok.

Golovin szeme szemvizsgálatra Töltse le ingyen és nyomtasson egy táblázatot, hogy ellenőrizze a látás valós méretét. A táblázat a gyűrűket résekkel mutatja.

Golovin táblázat az eredeti méretben szemvizsgálathoz.

Látásellenőrző táblák (Sivtseva, Golovina)

Elég egyszerű, de a nyomtatási folyamat során problémák merülhetnek fel. A táblázat látásmérési táblázatok méretei megfelelnek az A4-es három lapnak. Ezért ki kell nyomtatnia, hogy mindegyik külön része legyen.

Sivtsev asztalát úgy tervezték, hogy tesztelje a látásélességet. Nevezték Dmitrij Alexandrovics Sivtsev, egy szovjet orvos tiszteletére. Könnyen használható és minden szemész irodájában van. A táblázat leírása Sivtsev asztala 12 sornyi nyomtatott betűből áll, amelyek mérete minden soron csökken. A betűk egyik oldalán két oszlop van.

Ezután a lapokat kézzel kell ragasztani. A táblázat kinyomtatásához meg kell találnia a képet az interneten, és növelnie kell az eredeti méretére.

  • Fej, ​​mint a ködben és a látásban
  • Szemészeti vizsgálati asztal - Cseppek
  • Home Látásmérési táblázatok Mar 02,  · Nagy táblázatok nyomtatásánál számos probléma felléphet, azonban most megtudhatod hogyan küszöbölheted ki ezeket.
  • Szemvizsgálati táblázatok - Rövidlátás - September
  • Milyen látomással veszik fel
  • Látásellenőrző táblák (Sivtseva, Golovina) - Glaukóma
  • Látásmérési táblázatok

Csak a kép letöltése után. A beállítások nyomtatásakor állítsa be az A4 formátumot és a táj tájolását. A tartalom egy része kinyomtatható nyomtatáskor.

Szemészeti vizsgálati asztal Cseppek Mindannyian szemésztakarós asztalokon találkoztunk szemész szakorvosánál. A látásélesség diagnosztizálására szolgáló módszer a leggyakrabban használt és indikatív. Vannak különböző asztalok, amelyekkel teszteljük a gyermekek és a felnőttek jövőképét.

Nyomtassa ki a dokumentumot? Ezt Sivtsev asztalnak nevezik. Ugyanakkor a méretük felülről lefelé csökken.

Optikai műszerek elmélete és gyakorlata I.

Az azonos magasságú és látásmérési táblázatok betűk egy sorba kerülnek. A táblázat kifejezetten a vizsgálatot végző orvos számára készült. Hála nekik, meghatározza a beteg látásélességét egy bizonyos távolságra a mintától a betűkkel. A ház látásának mérésére vonatkozó utasítások csatolva vannak. Megjelent az imbf.

Helyezze el a lapot úgy, hogy a A szem és az asztal közötti távolság 2,5 méter. Kapcsolja be a helyiségben a jó világítást, az asztalt egyenletesen meg kell világítani.