optikai rendelő

Látásszűrési technológiák

A látásszűrési technológiák mellett egyre nagyobb teret hódít a kontaktlencse.

Geyser Aragon szűrési technológia

A gyártási technológiák és az alapanyagok fejlődésének köszönhetően egyre szélesebb a választék, így napjainkban nemcsak a fiatalabb korosztály, hanem a 45 év felettiek látásproblémáira is megoldást kínál. Rendelőnkben színes- egyfókuszú- tórikus- és progresszív kontaktlencséket egyaránt illesztünk. A gyártók leginkább napi eldobható, kéthetes és havi kontaktlencséket forgalmaznak.

Three effective vision screening checks

Vannak, akik csak alkalmanként sportoláshoz, szórakozás, nyaralás viselnek kontaktlencsét, nekik egyértelműen a napi eldobható kontaktlencsét ajánljuk. Azt, hogy kinek milyen kontaktlencse a megfelelő, a kontaktológus dönti el. Nem minden lencse jó mindenkinek! Csak látásszűrési technológiák vizsgálati eredmény alapján szabad lencsét vásárolni!

Better vision = Better quality of life

Bár sokféle fajtájú és funkciójú lencse kapható, a lencse jellemzői dioptria, görbület, átmérő a szem látásszűrési technológiák, állapotától és a fénytörési hiba mértékétől függenek. Kontaktlencsék szinte mindenkinek ajánlhatók, akinek életmódja lehetővé teszi a higiénés szabályok betartását.

Előfordul, hogy a lencsék viselését egyes személyek számára mégsem javasoljuk. Egyéni tulajdonságok és betegségek, mint pl.

  • Kontaktológia / Trendoptik Sopron
  • Ha a távolsági látás romlik

A lencsehordás lehetősége főleg attól függ, hogy a páciens látásszűrési technológiák milyen minőségű és mennyiségű. Másrészt a könny összetétele hatással van a lencsén megjelenő lerakódásra. Ennek mennyisége és kora határozza meg a lencsék átláthatóságát, a kényelemérzetet és a lencseviselés tűrését.

A látásszűrés házhoz megy

Emiatt minden, ami befolyásolja a könnyfilmet, döntő hatással van a kontaktlencse viselésére. A száraz szem problémájával küzdő betegek ezért naponta csak néhány óráig vagy egyáltalán nem viselhetnek lencsét.

  • Természetes módszer a látás helyreállítására
  • Polateszt / Trendoptik Sopron
  • Sokszor ezek csak kellemetlen elintéznivalónak tűnnek, ám az egyes előírások nem véletlenül születnek.
  • Miért veleszületett myopia
  • Gyenge látás az, amikor barátok
  • Látás minden szemben mi ez
  • A látás helyreállítása hv-vel
  • Ezekért a panaszokért gyakran a rejtett kancsalság a felelős.

A könnyfilm gyengülése vagy összetételének változása különböző tényezőknek köszönhető. Többek között a cukorbetegségben szenvedők, akik hormonkészítményeket szednek, vagy akik dohányoznak, gyakran kell, hogy vizsgálatnak vessék alá magukat.

Hasonló a helyzet a terhes és szoptató anyákkal, mivel a gyakori hormonális változások sokszor a könnyréteg fehérjetartalmának növekedésével járnak, ami maga után vonja a lencséken lerakódott fehérje mennyiségi növekedését. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy a felsorolt látásszűrési technológiák nem viselhetnek kontaktlencsét.

Korszerű szemüvegkészítési

Állandó ellenőrzés mellett biztosítjuk számukra, hogy a látásszűrési technológiák lencsét kapják, illetve meghatározzuk a legideálisabb viselési módot és cseregyakoriságot. Kiemelten jól felszerelt rendelőnkben egy olyan speciális digitális réslámpával dolgozunk, amely lehetővé teszi a kontaktlencse viselők szemfelszínének fényképezését, így a szem kontaktlencse-viselésre kiváltott reakcióinak nyomon követését.

Természetesen ezt a plusszolgáltatást a kontaktológiai vizsgálat ára tartalmazza.