látvány és arculat: Biliárd Szalon külső és belső dekoráció

Látvány biliárdban

Tartalom

A Lacus Felix, avagy a Boldogság tava — River-pool Tatán elnevezésű projektben a víztükör, mint zöld vászon csak illúzió, a golyók viszont igaziak. Ezt látvány biliárdban Olaszországba is eljutott a nem mindennapi műalkotás: az Velencei Képzőművészeti Biennálé ideje alatt a Giudeccánál akkora sikert aratott az installáció, hogy már a vízparti munkálatok megkezdésekor tömegeket vonzott.

Biliárdgolyók úsznak majd a tatai tavon Biliárdgolyók úsznak majd a tatai tavon Olaszország után a Víz, Zene, Virág Fesztiválon is látvány biliárdban sikert arathat az a különleges térinstalláció, amely biliárdasztallá varázsolja majd a tatai Öreg-tavat. A Lacus Felix, avagy a Boldogság tava — River-pool Tatán elnevezésű projektben a víztükör, mint zöld vászon csak illúzió, a golyók viszont igaziak.

milyen látással mínusz nem látás kezdett esni, hogyan lehet helyreállítani

Ezt követően Olaszországba is eljutott a nem mindennapi műalkotás: Velencében akkora sikert aratott a performance, hogy egy ottani művészeti fesztiválon, már a megnyitó előtt tömegeket vonzott. A művész hajózási ütközőbójákat alakított át óriási biliárdgolyókká.

  • Fényes látási foltok
  • Ha plusz a rövidlátás

Ezek a víz mozgásának engedve ringatóznak majd a tatai Öreg-tó vizén is, kiváló fotótémát szolgáltatva a fesztiválon szórakozó közönségnek. Ez esetben azonban az eredeti alkotóelemek megtartása mellett néhány részletében az új környezethez kíván igazodni a vízi biliárd néven is elhíresült alkotás- magyarázta a művész. A kiegészített készlet olyan négy, fehér színű bójával gazdagodik, melyek oldalán egyfelől a Víz, Zene, Virág Fesztivál logója jelenik meg, másfelől a város történelméhez emblematikusan kapcsolható, vagy azzal asszociatívan összefüggésbe hozható, könnyen felismerhető, közismert szimbólumok válnak látvány biliárdban.

A XIX. Lenyűgöző látványként hatott rám a ma használatosnál legalább háromszor nagyobb asztal.

orzubek nazarov nézet

Mindezt persze nem tudtam különválasztani a vár ablakaiból elém táruló vízfelszín pazar képétől. Tavaly a biennálé idején Velencében, pár lépésre a lagúna hullámaitól, egy antik biliárdasztalon terítettek meg vendéglátóim a megnyitót követő fogadáson.

Vélemények

A dolgok különös, újbóli együttállása miatt arra a felismerésre jutottam, hogy itt be kell mutatni a River-pool-t, de már egészen másként, engedve a látvány biliárdban parttalanul szétguruló golyók térhódításának, nagy felületen kiterjesztve képzeltem el az installációt. Ezen a helyen ehhez minden környezeti adottság megvan.

látvány biliárdban befolyásolja a középfülgyulladás a látást

Itt nem a hullámmozgás keltette dinamikus játék, hanem a távlatok, a gömbök merészen térnyerő konstellációja adja majd a látvány biliárdban élményt. Élénk színvilágukkal játékosan hangolják majd át az eddig megszokott látványt.

Ez nem az a sportág — mint a foci, a kosárlabda, az asztalitenisz, a kerékpározás, stb. A snookernél az embereket sokszor már a hatalmas asztal látványa is elrettenti a játék kipróbálásától. Most azonban egy már több mint 60 videóból álló sorozat segíti elsajátítani a biliárdot az alapoktól egészen a középhaladó szintig. A rendszeres snooker közvetítéseknek hála számtalan emberhez jutott el a biliárdsport Magyarországon is, mivel viszont a televízión keresztül sokkal könnyebbnek tűnik ez a játék, mint a valóságban, sokan elkedvetlenednek az első néhány alkalommal. Így pedig sokkal inkább passzív a befogadása a sportágnak, mint aktív.

Egyszerre üdítő, a spontaneitás érzetét keltő könnyedséggel, másfelől pedig a rangos műemlék előterében nagyvonalú látásjavító tabletták lép a vízfelszín játékasztalára a Lacus Felix, avagy a Boldogság tava — Látvány biliárdban Tatán címet viselő térinstalláció.