Eldőlt: bekötik az automatákat a NAV-hoz

Mindent látni

Tartalom

  mitológiai világkép főbb jellemzői

  Emiatt - hasonlóan az online kasszákhoz - minden élelmiszert árusító automatába be kell építeni egy elektronikus egységet, amelynek segítségével az adóhivatal követni tudja a készülékek forgalmát.

  Ennek határideje Az automata felügyeleti egység afe azonban nem közvetlenül a NAV-hoz továbbítja az adatokat, hanem egy erre külön engedéllyel rendelkező, felügyeleti szolgáltatónak nevezett piaci szalagok a látáshoz keresztül.

  mindent látni

  Egészen az elmúlt napokig nem látszott, hogy lesz-e eszköz ahhoz, hogy az automatákat üzemeltető vállalkozások mindent látni kötelezettségüket, illetve lesz-e olyan mindent látni szereplő, aki felügyeleti szolgáltatóként vállalja az ezzel járó munkát és százmilliós nagyságrendű fejlesztést.

  A kérdést nehezítette, hogy a kormány forintban korlátozta a havidíjat, amit gépenként legfeljebb kérni lehet a szolgáltatásért cserébe. Az árusítóautomaták számára használható afe és a hozzá tartozó felügyeleti rendszer műszaki értelemben elkészült, és engedélyeztetés előtt áll - mondta Bessenyei István, a Laurel Számítástechnikai Kft.

  mindent látni szemcseppek a látásnevek javítására

  A cég partnerekkel dolgozott az új rendszeren, amely technikailag az áruautomaták piacán vezető, német telemetria megoldásra épül, ezt tették alkalmassá a NAV számára mindent látni adatok továbbítására. Sikerült olyan megoldást létrehozni, mindent látni amellett, hogy teljesíti a hatósági előírásokat, további díj nélkül egy webes felületen az üzemeltetőt is folyamatosan tájékoztatja automatái állapotáról; a pénzmozgásról, árufogyásról és más eseményekről.

  Az információ segítségével az üzemeltető munkája mindent látni válik, a forgalom pedig nő, így mindent látni általunk kínált integrált felügyeleti rendszer számos előnnyel jár majd az üzemeltetők számára - hangsúlyozta a szakember.

  A kft.