A miópia kezelése

Rövidlátás távollátó, Tévhitek a szürkehályoggal kapcsolatban

milyen gyógynövények hatékonyan kezelik a rövidlátást milyen gyakorlatok a rövidlátáshoz

A képek szerzői jogi védelem alatt állnak, felhasználásuk törvénysértő. Mi a különbség a távollátás és a rövidlátás között?

Távollátás vagy presbyopia...? Lássuk csak.

A fénysugár különböző fénytörő közegeken keresztül éri el az ideghártyát a látás folyamatában. A fényt először a szaruhártya töri meg, majd a csarnokvízen halad keresztül, a beeső fény mennyiségét a pupilla szabályozza.

látás mínusz 6 25

A szemlencsében törik meg másodszor a fény. Az említett két fénytörő közeg úgy töri meg a fényt, hogy azok az ideghártya sárga foltján egyesüljenek. Ez az éles látás helye.

Mi a távollátás? A tévézés tehát problémás lehet, de egy hirdetőtábla valószínűleg tisztán látszik. Ez a távollátás — azaz a távoli dolgok éles látása.

Az ideghártya receptorai közül a pálcikák a rövidlátás távollátó képeket szolgáltatják, a csapok pedig a színlátásért felelősek. A receptorokról a látóideg és az érző neuronok vezetik tovább az ingerületet az agy látóközpontjáig, ami feldolgozza a látottakat.

Távollátás esetén a fénysugarak a sárga folt mögött találkoznának, azaz a fókuszpont a retina mögé vetül.

rövidlátás távollátó

Az illető a közeli tárgyakat látja rosszul. A szemgolyó kisebb az egészségesnél. Rövidlátás távollátó esetén a fénysugarak a sárga test előtt találkoznak,a  fókuszpont így a rövidlátás távollátó elé vetül.

rövidlátás távollátó

A rövidlátó a távoli tárgyakat nem látja élesen. A szemgolyó nagyobb.