Goja bogyó recept a látás helyreállításához

Rossz látásgének, Hibás gének miatt van halszaga néhány embernek

A rövidlátás (myopia)

Megfejtettük az emberi genomot, vagyis, rossz látásgének a DNS-ünkben melyik bázis után pontosan melyik jön. Ez három millárd betű Azt hittük akkor, hogy most aztán ránk köszönt majd a Kánaán, mostmár megértettük az embert, a világot és mindent. Egyesek szerint megfejtettük Isten nyelvét is. Azt hitték, hogy ha megvizsgálják egy ember génjeit, akkor tudni fogják, hogy élete során milyen betegségei lesznek és minden egyebet is megtudhatunk.

De nem ez történt. Vajon miért nem?

10 tulajdonság, amiről nem gondolta volna, hogy a szüleitől örökölte

Kép forrása: pixabay Egy betegséget sok gén okozhat Számtalan cikket lehet olvasni, ahol elmondják, hogy megtalálták a depresszió, a rák, a magas vérnyomás, a cukorbetegség génjét. Ez egy nagy kamu!

rossz látásgének

Ha csak egy génről beszélnek egy betegség kapcsán az általában ferdítés. Vannak olyan betegségek, amelyek kialakulásához valóban elég egyetlen gén hibája. Ezek általában elég ritkák. Rossz látásgének például a cisztás fibrózis, a sarlósejtes vérszegénység, a fenilketonúria.

2. Kopaszodás

A legtöbb betegségekhez általában több gén is köthető. A bipoláris depresszióval például legalább 60 gént hoztak eddig összefüggésbe. Itt meg is tudod nézni, hogy melyeket. Szóval soha az életben nem lesz, olyan, hogy megtalálták mondjuk a rák génjét. Ha ilyet olvasol, az minden csak nem igaz. Találtak már rengeteget és fognak is még.

Hangulattól függhet a látás

A genetika nem merül rossz látásgének annyiban, hogy találunk egy gént, ami elromlott az adott betegben, azt megjavítjuk és már meg is gyógyult. Jó lenne, ha így működne, de az is jó lenne, ha a kakaós csiga fán nőne és ehetnénk nyáron, mint a meggyet rossz látásgének fáról.

Ezt tehát nem úgy kell elképzelni,hogy  távolra nem lát. Ha például a visus látásvizsgáló táblán csak a legnagyobb számot tudja elolvasni és a kisebbeket nem, az nem azt jelenti, hogy egyáltalán nem látja, hanem úgy, hogy nem látja tisztán. A mai világban nagy szükség rossz látásgének arra, hogy távoli dolgokat is jól lássunk.

De nem így van. Az a rettegett génhiba Attól, hogy van 60 géned, ami nem ugyanolyan, mint másoké, még nem leszel depressziós. Még csak egy küszöbértéket sem lehet meghatározni, hogy akinek ez meg ez a 23 génje rossz, az tuti depis lesz.

Hangulattól függhet a látás Hangulattól függhet a látás Mind hallottunk már lila üveges szemüvegről.

Nem biztos. Lehet persze, de ha az ember nem olyan környezetben van, nem érik olyan hatások, amitől rossz látásgének, akkor nem lesz beteg, megmarad ez a génhiba hajlamnak. Kép rossz látásgének flickr Egyáltalán mi számít hibának?

Goja bogyó recept a látás helyreállításához

Egy bázis nem ugyanolyan, mint a többi 7 milliárd embernek? Vagy bázis? Vagy ? Számtalan hiba lehet a DNS-en aminek az ég világon semmi következménye nem lesz. Ugyanis tudjuk, hogy a lényeg az, hogy fehérje képződjön. Rossz látásgének RNS, ki kell jutni a sejtmagból, le kell gyártani rossz látásgének teljes fehérjét stb.

Szív- és érrendszeri betegségek 1. – Magas vérnyomás

Ez számtalan más ponton is elakadhat. Az is lehet, hogy egész egyszerűen be van csomagolva az adott gén és nem készül róla fehérje. Magyarul még ha jó is maga a gén, akkor is lehet beteg az ember. Az vagy, amit megeszel A géneken lévő hibáknak a nagy része nincs meg bennünk születésünktől fogva.

Homályos látás A szürkehályog gyógyítása

Nagyon kevesen születnek magas vérnyomásúnak vagy depressziósnak. A hajlam persze lehet veleszületett. Akinek a családjában van skizofréniában szenvedő, ott a család többi rossz látásgének is hordoz egy-két hibát biztosan. Az is, de nem mindenható.

látás 0 8 mi ez látás mínusz 7 mit jelent

Van egy valami, amire csak legyinteni szoktak meg kötelességből hozzáteszik a mondat rossz látásgének és erősen elbagatelizálják és rossz látásgének tudomány szent teréről száműzik a küszöbre.

Mi magunk simán el tudjuk "rontani" a génjeinket vagy a fehérjéink létrejöttét olyan dolgokkal, mint például szolárium, rossz táplálkozás, dohányzás, rossz mentális állapot stb.

Goja bogyó recept a látás helyreállításához

Azzal, ha az ember nem vigyáz magára egész egyszerűen kiprovokálja a betegséget. Olyan tényezők mi a mezopiás látás hatással lehetnek a genetikai állományunkra, mint például az, hogy hol élünk, hogy milyen levegőt szívunk be, hogy vannak-e barátaink vagy hogy sportolunk-e. Ha megvan a hajlam vagyis pl.

  • Genetikába kódolva - Öröklött és veleszületett szemproblémák
  • Referencia gyengén látó Tisztelt Doktor Úr!
  • Goja bogyó recept a látás helyreállításához
  • Látás mínusz 1 75 mit jelent
  • Bechterew-kór 2 oka, 4 tünete, 3 kezelési módja [teljes útmutató]
  • látás | National Geographic

Mással meg elképesztő borzalmak megtörténnek és mégsem lesz az. Vagy csak jóval később. Mindezt egyébként epigenetikának hívják Ne a genetikai háttered határozza meg az életedet!

rossz látásgének mindkét szempontból

Te magad vagy az életed ura! Kép forrása: unsplash.