Milyen típusú lézerrel végzik a legtöbb látásjavító kezelést ma Magyarországon?

Látásjavító rendszerek, További cikkek

  • Az érzéstelenítés szemcseppekkel történik.
  • Lézeres szemműtét – Minden, amit tudni érdemes! | Focus Medical

Új trendek a lézeres látásjavító eljárások terén A es évek elején, a lézeres látásjavító eljárások megjelenése után elsősorban a lézerek fejlődtek, azon belül is a lézerkészülékek sebessége, pontossága javult.

A es évektől beindult a mérőműszerek, és a lézereket vezérlő szoftverek intenzív fejlődése is, mivel a lézeres szemműtétek robbanásszerű látásjavító rendszerek, mind több és több klinikai publikáció vált elérhetővé.

látásjavító rendszerek mínusz két látás rossz

Így manapság a több évtizedes tapasztalatok, a kutatási eredmények és a rendelkezésre álló adatok látásjavító rendszerek jelenti a minőségjavulás új irányát. Ennek köszönhető, hogy ma már a látás összetettebb optikai és fiziológiai vonatkozásait is figyelembe veszik a lézerkészülékek. Ahogy az autóiparban is a szoftveres változások mentén fejlődnek ki forradalmi látásjavító rendszerek - önvezetés, motorvezérlés, menetstabilizálás teszi még biztonságosabbá és hatékonyabbá a járműveket, úgy a látásjavító lézeres berendezések esetében is a szemvizsgáló és műtétvezérlő szoftverek fejlesztésével érnek el jobb és jobb eredményt.

látásjavító rendszerek

Mit tudnak a mai lézerkészülékek, amit az elődeik nem? Ezek a kifinomult, a mérőműszerekkel és az új fejlesztésű szoftverekkel összekapcsolt rendszerek látásjavító rendszerek korábbiaknál sokkal pontosabb műtéti eredmények elérését tették elérhetővé.

A lézeres szemműtét első lépése

Ennek köszönhető, hogy az eljárás sokkal kíméletesebb, mint az elődei. Tűpontosan mérik a szaruhártya görbületét, ezért rendkívül pontos és kifinomult műtéti terv alapján elvégzik a korrekciót. A hullámfront-mérő tökéletes modellt alkot az látásjavító rendszerek szem egyedi optikai hibáiról, és ennek megfelelően tervezi meg a beavatkozást, személyre, szemre szabottan.

Azt mindenki tudja, látásjavító rendszerek a rövidlátó szemnek nem megfelelő a görbülete: túlságosan is domború. Ezt régebben homorú lencséjű szemüveggel korrigálták.

a látás a fogak miatt csökkenhet a látás kezelése kövekkel

Igen ám, de a szemnek nem egyszerűen csak domborulati látásjavító rendszerek vannak, hanem egyéb, összetettebb geometriai "problémái" is, melyeket szemüveggel nagyon nehéz, de inkább lehetetlen kiküszöbölni.

A szemüveg lencséjét csak viszonylag szabályos felület mentén lehet csiszolni, pl.

van-e egyszerre távollátás és rövidlátás?

A gömb alakú szférikus lencse csak körülbelüli pontosságú vízió a glaukóma javításáról tesz lehetővé, ezért a tökéletes pontosság érdekében el kell szakadni a gömbfelületet látásjavító rendszerek lencsétől, és összetettebb aszférikus formákat kell létrehozni.

Az ilyen formát üveglencséből, csiszolással nagyon nehéz létrehozni. Ezzel szemben a lézer tetszőleges formára alakítja a szaruhártyát, így a látásjavítás maximális lehet. Miért a 40 év alattiaknak optimális?

Hassan Ziad szemész főorvos végez Európában egyedülálló és a jelenleg legmodernebb lézergéppel látásjavító kezeléseket. Csúcstechnológia a szemészeti diagnosztikában, amellyel a normál szemtől kezdve a legmagasabb szintű rendellenességekig képileg és analitikusan is tökéletes eredményeket láthatunk és mérhetünk.

A CrystalFEMTO eljárás kezelési profilja tartalmaz minden olyan látásjavító rendszerek, lézerfizikai és szoftveres tudást, mely leképezi a fiatal szem biomechanikáját és fiziológiai tulajdonságait. Az új eljárás alapját képező beállítások így tökéletesen alkalmazkodnak a fiatal szem adottságaihoz ezért nyugodtan kijelenthetjük, hogy ez most a csúcstechnológia.

Az előbb felsorolt komplex tudás alkalmazása hozza létre azt a kristálytiszta látásélményt, mely korábban nem volt elérhető, hiszen az előbb felsorolt kutatási eredmények csak az utóbbi években láttak napvilágot.

látás 06 mit jelent

A fiatalokra optimalizált CrystalFEMTO kezelés másik "előnye", hogy a bevezető időszakban jelentős árkedvezménnyel vehető igénybe. Ez a kedvezmény konkrétan A lézeres szemműtétet megelőző alkalmassági vizsgálatra itt lehet jelentkezni: Alkalmassági vizsgálat.

  • A legtöbb kezelést mi végeztük Magyarországon:
  • Szövődmények a látás helyreállítása után
  • Íme egy gyakorlati útmutató, hogy biztosan jól döntsünk, ha lézeres szemműtétet szeretnénk.
  • Lézeres szemműtét menete | Perfect Vision
  • A boldogság és a tökéletes látás csomója
  • Blog Milyen látásproblémákra kínál megoldást a lézeres látásjavító kezelés?
  • 10 szempont, hogyan válasszunk látásjavító lézerklinikát? | licittravel.hu
  • Gyenge látás a távolban, az úgynevezett