Műtét, amelyet több mint 50 millió ember választott világszerte

Látásstabilizáló műtét, Utókezelés - Lézeres látásjavítás - Orbident | egészség- és lézerklinika

Hassan Ziad vagyok.

Ezzel az ismertetővel szeretném megkönynyíteni az információ szerzését, vagy döntését a lézeres látásjavító kezeléseket illetően. Fontos tudnia, hogy minden látásjavító kezelést szakértő orvosként én végzek, az alkalmassági vizsgálattól a műtéten át az utókezelésekig. Ezáltal egy kézben összpontosul az összes műtéthez és kezeléshez szükséges fontos információ. Így Ön mindig egy orvossal találkozik még a műtét utáni kontroll vizsgálatokon is. Ez hatékony és emellett megnyugtató érzés.

Lézeres látásjavítással Magyarországon a legelső orvosokkal együtt kezdtem foglalkozni, több látásstabilizáló műtét 15 éve.

Progresszív myopia (myopia) gyermekekben és felnőttekben - Rövidlátás September

Ez idő alatt több ezer sikeres műtét olyan gyakorlati, speciális tudásra tettem szert, amit gyakran osztok meg hazai, vagy éppen nemzetközi előadásokon, publikációkban. Ez az Ön számára is megnyugtató lehet, hiszen biztos lehet abban, hogy a műtét során a legjobb kezekben van.

myopia 1 műtét

Amennyiben internetes oldalakon is tájékozódik a lézeres szemműtétekkel kapcsolatban, vegye figyelembe a sokszor szakértelmet nélkülöző szubjektív véleményformálások káros hatását, illetve néhány ajánlat nem mindig etikus haszonelvűségét.

Most kérem olvassa el figyelmesen a tájékoztatót, ahol minden alapkérdésre igyekszem választ adni. Ugyanakkor ez az ismertető nem ad teljeskörű, minden részletre kitérő információt.

Bármilyen idevonatkozó kérdése van küldjön -t, vagy látásstabilizáló műtét időpontot és keressen fel a rendelőmben. A látás és megértés öröme a látásstabilizáló műtét legnagyszerűbb ajándéka.

Einstein 3 A lézeres látásjavítás viszonylag fiatal szakterület, ám az elmúlt évben rengeteg tudás, tapasztalat halmozódott fel. Az első látásstabilizáló műtét látásjavító szemműtétek óta több mint sikeres műtétet végeztek el a világon.

Milyen előnyökkel jár a lézeres látásjavítás? A legfontosabb talán a látásszabadság új élménye, ahogy magasabb komfort szinten éli majd meg a műtét utáni mindennapokat A lézeres látásjavítás tiszta, természetes látást eredményez szemüveg vagy kontaktlencse nélkül, illetve, megszabadulhat a kényelmetlen, nem esztétikus korrekciós lencséktől Szélesebb munkavállalási lehetőségek adódnak Ön előtt: pl. Megváltozott látásának köszönhetően a magánéletében és a munkájában is érzi majd ennek pozitív hatásait.

Rövidlátás myopia Rövidlátás esetén a szem optikai tengelye hosszabb, vagy a szaruhártya az átlagosnál domborúbb, ezért a fénysugarak az ideghártya előtt fókuszálódnak és a közeli tárgyak elmosódottan látszanak.

Távollátás hypermetropia Távollátás esetén a szem optikai tengelye rövidebb, vagy a szaruhártya laposabb, ezért a fénysugarak az ideghártya mögött egyesülnek és mind a közeli, mind a távoli tárgyak elmosódottan látszanak. Szaruhártya domborulati hiba asztigmia Ez olyan fénytörési hiba, amelyet általában a szaruhártya görbületének szabálytalansága, illetve az ebből fakadó fénytörés egyenetlenség okoz.

Mi esik a látásjavítás után

A fénysugarak a retinán nem pontban, hanem egy elmosódott vonalban találkoznak. A hiba korrigálására a cilinderes üvegek az alkalmasak.

Öregszeműség presbiopia Idősebb korban csökken a lencse rugalmassága, ezért a közeli tárgyakat egyre homályosabban kezdjük látni, emiatt 40 év felett szükségessé válik az olvasószemüveg.

Kinek ajánlott?

Gyermekekben

Általánosságban véve azoknak látásstabilizáló műtét a fenti fénytörési hibákkal élnek együtt, illetve szemüveget, látásstabilizáló műtét kontaktlencsét viselnek. Nagy dioptriák esetén a tökéletes szemüveg, vagy kontaktlencse nélküli látás ezzel a módszerrel sem valósítható meg, tehát a kezelés után is szükség lesz szemüvegre, csak kisebb dioptriára -ám ez is nagyságrendi komfort érzet javulást jelent.

Ezt természetesen minden esetben megbeszélem a páciensemmel és tájékoztatom a várható visszamaradó dioptria nagyságáról. Kinek lehetséges és kinek nem?

A kezelés alapvető kritériumai PRK, LASIK esetén : Minimum 18 éves életkor Az elmúlt egy évben nem történt látásromlás Korrigálható szemprobléma Nincs olyan szem- illetve szemfenéki elváltozás, melyek miatt nem remélhető látásjavulás, illetve nincs olyan általános betegsége, mely hátráltathatja a gyógyulást Kinek nem ajánlott a kezelés?

PRK, LASIK esetén kizáró tényezők : Külső szemgyulladások, rossz sebgyógyulási hajlam, terhesség, szoptatás esetén, vagy bizonyos autoimmun betegségek, vékony szaruhártya. Részt kell vennie egy látásstabilizáló műtét vizsgálaton, ahol Önt részletesen megvizsgálom a legkorszerűbb diagnosztikai eszközökkel látásélesség, computeres vizsgálat, szemnyomás mérés, szemfenék vizsgálat, szaruhártya vastagság mérése, cornea topográf és különböző műszeres vizsgálatok.

Az itt kapott eredményeket értékelem és tájékoztatom erről, emellett javaslatot teszek látásproblémájának megoldási lehetőségeiről. Minden szemkorrekcióra egyedi műtéti terv készül.

Lézeres látásjavító szemműtét elérhető áron!

Ez alapján előre megbeszéljük, hogy a későbbiekben szükség lesz-e egy újabb kezelésre illetve szemüvegre. Elsősorban azok az esetek tartoznak ide, amikor magas dioptriaszámot kell korrigálni, vagy ha nem tökéletes a látása. Természetesen ilyenkor is jelentős javulás érhető el, az addig dioptriás ha a látás mínusz 2 5 rossz viselése helyett lényegesen kisebb, 1 3 dioptriás korrekcióra lesz szükség a műtétet követően.

Az alkalmassági vizsgálatra hozza magával minden korábbi szemészeti leletét. Amennyiben a szemműtét lehetséges, úgy a műtét napján a sminkeléstől, az erős illatú kozmetikumoktól tekintsen el, ha kontaktlencsét visel, akkor azt a keménységüktől függően héttel a műtét előtt már ne hordja.

A látásjavító kezelés napján újra átbeszéljük a műtéti tervet, amit csak akkor kezdünk el, ha Ön megértette és látásstabilizáló műtét azt. Ezután még egy ellenőrző alkalmassági vizsgálat és egy rövid adminisztrációs egyeztetés következik. A műtéti beleegyező nyilatkozat aláírása után érzéstelenítő szemcsepp adásával megkezdjük a látásstabilizáló műtét előkészítést.

Amennyiben szükségesnek érzi, nyugtató tablettát adunk a kezelés előtt fél órával. Betegség, illetve szemgyulladás esetén a műtétet el kell halasztani. Javaslom, hogy a látásjavító kezelésre kísérővel jöjjön. A műtéti beavatkozással nem minden páciens szabadul meg a szemüvegétől, bizonyos eseteknél csak csökken a dioptria és javul a látás szabad szemmel.

látásstabilizáló műtét a technológia hatása a látásra

A beavatkozás mindössze néhány percig tart. Végezetül a lebenyt visszahajtjuk eredeti helyére és a szemet áttetsző fedőkötéssel látjuk el. A LASIK kezelés előnye, hogy a műtét utáni időszak fájdalom mentes, mivel nem végzünk hámeltávolítást, így a szaruhártya felületi rétegei épek maradnak és nincs zavaró hegesedés. A látásjavulás a beavatkozás után látásstabilizáló műtét észlelhető.

Magyarországon ezt a kezelést elsőként végeztem el. PRK kezelés Az érzéstelenítő szemcsepp és a szemterpesztő felhelyezése után a szaruhártya védőhám rétegét eltávolítjuk a kezelendő felületről, miközben a páciensnek egy célzó fényre kell néznie, majd ezután végezzük a lézeres kezelést a kívánt dioptria eléréséig. Látásstabilizáló műtét kezelés végeztével a műtött szemet fedőkötéssel látjuk el, illetve a páciens kérésére terápiás kontaktlencsét helyezünk fel.

A gyógyulási időtartam szemenként és egyénenként is eltérő.

A higiénia nem teljesítése.

A kezelés után 1 2 órával később kellemetlen szúró, könnyező, idegentest érzet jelentkezik látásstabilizáló műtét hám hiánya miatt. A tünetek a második, harmadik napra csökkennek, illetve megszűnnek.

hogyan lehet javítani a látását ellenőrzés előtt látás 2 5 4 5

PTK kezelés terápiás lézeres kezelés A fototerápiás keratectomia PTK során a szaruhártya felszínes elváltozásait, rendellenességeit kezeljük. Az excimer lézer rendkívül alkalmas a felszíni hegesedések, egyenetlenségek, hámrendellenességek kezelésére, így jobb lesz a látás és a fenti panaszokkal járó kellemetlenségek megszűnnek.

Alkalmazásával a szaruhártya-átültetés kiváltható. A keratoconus korai tünetei a homályos látásstabilizáló műtét torz látás.

látásstabilizáló műtét

Kezdetben a látáskorrekcióhoz megfelel a szemüveg, később viszont a nagy asztigmia miatt csak kontaktlencsével lehet korrigálni. Ha az állapot tovább romlik, akkor a szaruhártya átültetés javasolt. A keratoconus terápiájában legújabb kezelési lehetőség a collagen cross-linking CCLmelynek során sebészi beavatkozás nélkül próbáljuk a cornea elvékonyodásához és kiboltosulásához vezető folyamatot befolyásolni, a cornea állományát megerősíteni, javítani a látást szemüveggel, meghosszabbítani a kontaktlencse hordási idejét, illetve elkerülni vagy késleltetni a szaruhártya átültetést.

A kezelés menete Helyi szemcseppes érzéstelenítés után, CCL kezelés előtt, a cornea 7 8 mm-es centrális zóna hámját eltávolítjuk de vannak esetek, amikor erre nincs szükség -ez az alkalmassági vizsgálaton kiderül. Közben a corneát UV-A fénnyel 30 percen keresztül világítjuk.

Fontosabb feltételek: Általában 14 év felett Bizonyított a betegség előrehaladása Megfelelő szaruhártya vastagság A szaruhártya állománya tiszta legyen 8 Mit kell tennie látásstabilizáló műtét után? Műtét utáni kezelés LASIK esetén A kezelés után látásstabilizáló műtét műtét szemcseppet írunk fel és műkönny szemcseppet adunk, melyeket, ha nem alszik, aznap óránként, másnaptól pedig napi 5 kell használni a gyulladáscsökkentőt két hétig, illetve a műkönny szemcseppet 3 hónapig.

A pácienseket a beavatkozást követő első napon hívjuk vissza, látásstabilizáló műtét az átlátszó fedőkötést eltávolítjuk. A kontroll vizsgálatokra a műtétet követő 1 nap, 1 hét, 1 hónap, 3 hónap, 6 hónap és 12 hónap múlva kerül sor. Panasz esetén az első évben soronkívüli kontroll vizsgálaton fogadom.

Pigon Látás video-műtét De nem mindig a konzervatív gyógyszeres módszerekkel lehet megoldani a problémát, hogy keletkezett a pajzsmirigy. Gyakran ez egy műveletet igényel. Oktatása nem károsítja az emberi egészséget, és nem rontja a látás minőségét. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a daganatot figyelmen kívül kell hagyni. A szem felszíni epiteliális növekedése azt jelzi, hogy a látásstabilizáló műtét komoly problémái vannak az anyagcserével, ami a zsír.

A műtétet követően 5 napig kell használni napi 5. Az első kontrollvizsgálat alkalmával gyulladáscsökkentő szemcseppet írunk fel, ezt 3 hónapig szoktuk javasolni az 1.

Az optimális gyógyuláshoz fontos, hogy betartsák a felírt szemcseppekre vonatkozó utasításokat, továbbá látásstabilizáló műtét kell jelenniük az előírt felülvizsgálatokon 3 nap, 1 hét, 1 hónap, 3 hónap, 6 hónap, 12 hónap. Panasz esetén azonnali kontroll vizsgálat.

Hogyan lehet megállítani a látás esését

Mennyire látásstabilizáló műtét és eredményes ez az eljárás? A látásjavításnak mára már ez egy kiforrott, jól működő és biztonságos alapokra épülő formája. Ezt a részünkről két dolog is garantálja: a 15 éves speciális elméleti és gyakorlati szakértelem és a jól bevált, folyamatosan fejlesztett csúcstechnológiát használó eszközök.

Ezek a berendezések olyan többszörös biztonsági protokollal működnek, amelyek teljesen kiküszöbölik működésük hibás lehetőségeit. Szerzett tapasztalataim alapján elmondhatom, hogy ez a kezelési forma mára már olyan szintre jutott, ami kellő biztonságot jelent az Ön látásstabilizáló műtét.

Az általam végzett lézeres látásjavító kezelések eredményessége nemzetközi szinten is megfelel az elvárásoknak, eredményeknek. Nem vagyunk egyformák, így pl. Ebből adódóan az eredményesség az Ön fiziológiai tulajdonságaitól, állapotától függ életkor, dioptria, szaruhártya állapota stb. Vagyis az eredményességet nem az általunk alkalmazott műtéti eljárás hatékonysága befolyásolja. Ebből adódik, hogy egy azonos látásprobléma megoldása más eredményt adhat a pácienseknél.

Az alkalmassági vizsgálat értékelése után megosztom Önnel, hogy milyen eredményre számíthat és ennek ismeretében dönthet a lézeres látásjavítás mellett. Vannak kockázatok látásstabilizáló műtét mellékhatások? Látásromlást jelentő kockázatok a műtéti eljárást illetően nincsenek.

Mellékhatások a kezelés típusától függően lehetnek. A műtéti eljárásból adódó szövődmények kizártak. Szövődmény csak rendellenes környezeti hatás, rejtett betegségből adódhat, vagy a be nem tartott orvosi instrukciókból. Ilyenkor fokozott figyelmet kell fordítani a szaruhártya fertőződésének elkerülésére.

Ügyelni kell még pl. A teljes látásstabilizáció kialakulásához azonban átlagosan 3 6 hónapra van szükségük.

lehetséges-e ellenőrizni a látást az optikában?

Másoktól eltérően mi nem hagyományosan értelmezett garanciát vállalunk, mert szerintünk ez nem lehetséges. Vannak olyan esetek amikor a műtét után visszamaradhat dioptria leginkább nagy dioptria számnálvagy a 40 év felettieknél. Ilyenkor a gyógyulási időszakot követően a végleges dioptriaváltozást kb.

Honnan szerezzen megbízható információt? Csak megfelelő tapasztalattal, tudással rendelkező lézeres látásjavítással foglalkozó specialistát javasolok, aki korrekt és valós információt tud látásstabilizáló műtét a műtéti eljárás eredényességéről. Az interneten rengeteg információt látásstabilizáló műtét -köztük hasznosat is- de ezek nagy többsége egyáltalán nem alkalmas arra, hogy Ön döntést hozzon a műtétet illetően.

Навигация по записям

Itt felhívnám a figyelmet a különféle fórumokon olvasható kifejezetten dilettáns vélemények káros hatására. Milyen az eredményessége ezeknek az eljárásoknak a látásélesség szempontjából?

Itt a legfontosabb, látásstabilizáló műtét nem lehet általánosítani. Ez mindig a páciens alkalmasságától adottságától látásstabilizáló műtét. Vannak pácienseim akiknél maradt vissza dioptria, és továbbra is szemüveget viselnek, ám a látáskomfortja nagyon sokat változott a beavatkozással.

Az általam végzett alkalmassági vizsgálat és konzultáció azonban kielégítő, megbízható válaszokat ad majd e téren is. Melyik lézeres szemműtét eljárás a jó? A végeredmény mindkettőnél ugyanaz.

A különbség az eljárásban, a gyógyulási, időben és az eközbeni regenerálódási érzetben van. A legtöbbet választott eljárás a LASIK, mert itt rövidebb a gyógyulási folyamat és a kezelés utáni irritáció érzet.

Hogyan lehet javítani a látást este A műtét után összeesett tüdő újbóli kitágulásának feltétele a mély légzés, a helyes légzési technika.

Az eljárás típusát nem befolyásolja, hogy valaki pl. Mennyire tartós az eredmény? Az eredmény az esetek túlnyomó többségében tartós, de ez függ az életkortól, a dioptria számtól, a látásprobléma okától, illetve a páciens 11 adottságától.

Műtét után látásjavításra

Ezt egyébként az alkalmassági vizsgálaton tisztázzuk. Amennyiben a szemüveg, vagy kontaklencse elhagyásának oldaláról nézzük az eredményességet, ez esetben számolni kell az életkorral, a szem természetes öregedésével, látásstabilizáló műtét látásstabilizáló műtét éves kor felett szükséges az olvasáshoz, számítógépes munkához a szemüveg, vagy kontaktlencse.

látásstabilizáló műtét a látás jó és a szemek fájnak

Befolyásolja-e látásstabilizáló műtét kezelést, ha nagyon izgatott a páciens? Általában nem befolyásolja, látásstabilizáló műtét az ilyen esetekben nyugtatót adunk, ami segít feloldani, csökkenteni az esetleges stressz érzéssel járó félelmet. Kérdésként szokott felmerülni, hogy izgatott állapotban ha mozog a szemgolyó, hogyan lehetséges a műtét?

Önnek egy megjelenő fényforrásra kell figyelnie az eljárás alatt, és mivel nincs fájdalomérzet, ez megkönnyíti a szemgolyó viszonylagos nyugalmát. Fontos, hogy Ön megértse mi történik az eljárás közben, mi várható a gyógyulási, regenerálódási időszak alatt és milyen eredménye lesz.