Mik azok a multifokális kontaktlencsék?

Multifokális látás

De hogyan működik ez, és vajon megfelelő-e az Ön látásához?

  1. Erre csak a szemüvege képes!
  2. A multifokális lencse A távoli és az olvasó szemüveg folyamatos cserélgetése nem nyújt ideális megoldást az öregszeműségre.

Segítünk felfedezni a multifokális kontaktlencséket, valamint feltárni, hogy megfelelők-e Önnek. Mik azok a multifokális kontaktlencsék?

A multifokális lencse használatának elsajátítása

A multifokális kontaktlencsék több dioptriaértéket tartalmaznak egy lencsén belül. Általában jelen van egy lencseerő a nagyon közeli tárgyakhoz, egy a távol elhelyezkedő multifokális látás tárgyakhoz, egy pedig a közepes távolságokhoz.

Ez a rendszer segít a preszbiopiás betegeknek az életkorhoz kapcsolódó látáskorrekcióban, amikor a szem már nem képes a közeli multifokális látás fókuszálni.

multifokális látás

Mi a különbség a multifokális és a bifokális kontaktlencsék között? A multifokális lencsék kialakítása fokozatos átmenetet tesz lehetővé a közeli olvasásra szolgáló lencseerő és a távoli tárgyak látásához szükséges dioptriaérték között.

Multifokális szemüveg — Távolra, munkához, közelre Multifokális szemüvegre van szüksége? Jöjjön el optikánkba és segítünk kiválasztani az Ön számára legmegfelelőbb multifokális szemüveglencsét.

Nagyon hasonlóan működnek, mint a progresszív szemüvegek. A bifokális lencsék ezzel szemben multifokális látás átmenetet alkalmaznak a lencse rövid- és távollátást korrigáló területei között. A multifokális lencsék típusai A multifokális kontaktlencsék készülhetnek lágy lencseanyagból és gázáteresztő RGP félkemény anyagból is.

multifokális látás

A multifokális kontaktlencsék kialakításának két fő típusa létezik. A leggyakoribb a koncentrikus körök alkalmazása különböző lencseerőkkel eltérő távolságokra.

A multifokális lencsék típusai

Léteznek vegyes kialakítások is, amikor a rövid- és távollátást korrigáló terület is a szem középpontjához közel található. Ez a természetes látást imitálja, kijavítva az adott aberrációs pontokat a szemben.

részleges nézet

A multifokális kontaktlencse kiválasztása Honnan tudhatja, hogy megfelelők-e Önnek a multifokális kontaktlencsék? Íme néhány érv és ellenérv, amelyeket a szemész felkeresése előtt és a konzultáció során érdemes mérlegelnie.

A multifokális kontaktlencsék előnyei A multifokális lencsék számos előnyt kínálnak. Ezek közül néhány: Élesebb látás minden távolságra, a közelitől a távoli tárgyakig. Kevésbé hirtelen váltás a különböző dioptriaértékek között.

gyógyítható-e a látás mínusz 5-el? a legjobb termékek a látás javítására

Látás a legtöbb körülmény esetén külön szemüveg nélkül. A multifokális kontaktlencsék hátrányai A multifokális kontaktlencsék számos előnyt kínálnak a teljesítmény terén, ám az alábbiakra érdemes ügyelni: A viselő nehezebben alkalmazkodhat hozzájuk multifokális látás eltérő látásélmény miatt.

hogy a testtartás hogyan befolyásolja a látást látás idős embernél

Az alkalmazkodási időszakban a látást elvakító éjszakai fényérzékelés, valamint homályos vagy multifokális látás látás is előfordulhat. A kialakítás összetettsége miatt ezek a lencsék drágábbak. A multifokális kontaktlencsék alternatívái Ha a multifokális lencsék nem tűnnek megfelelő választásnak, számos egyéb opció is létezik, például: Az olvasószemüveg és a normál kontaktlencse együttes alkalmazása.

  • A multifokális lencse és a vezetés | Szem, kötőhártya gyulladás
  • A vezetés alatt kiválóan lehet látni az utat és a műszerfalat is.

Monovision kontaktlencsék. Bifokális kontaktlencsék.

Rapidus OptikaAll Rights Reserved Website by Marketing Market Multifokális szemüveglencsék Progresszív — multifokális szemüveglencsék Az évek múlásával — ahogyan minden szövetünk — szemünk is öregszik, veszít rugalmasságából. Bár multifokális látás öregedési folyamatokat megváltoztatni nem tudjuk, modern világunkban a technológia vívmányainak köszönhetően az ezzel járó kellemetlenségek már hatékonyan enyhíthetőek. Erre a célra fejlesztették ki a progresszív szemüveglencséket, amelyek egyidejűleg teszik lehetővé a közeli és távoli látásproblémák korrigálását. Mire jó a progresszív lencse? A progresszív lencsék a legkorszerűbb és legbonyolultabb típusú lencsék.

Az orvos által javasolt látásjavító szemműtét vagy lencseimplantátum. Ha kontaktlencsékről vagy más szemészeti döntésekről van szó, a szemész szakorvos az Ön legfőbb szövetségese.

Erre csak a szemüvege képes!

A szemész segít megtalálni az életmódjához illeszkedő korrekciós lehetőséget, valamint az első néhány hónapban felügyelni, hogy biztosan a megfelelő döntést hozták-e meg. A cikk tartalma nem értelmezhető orvosi tanácsként, és nem helyettesíti az egészségügyi szakemberek ajánlásait.

multifokális látás

Konkrét multifokális látás keresse fel szemész szakorvosát.