Matók Optika - Szemüvegkeretek, látásvizsgálat, kontaktlencse

Normális látásvizsgálat

Tartalom

  Rólunk mondták Computeres látásvizsgálat Szemtanulás hyperopia kezelésére látásvizsgálatnak a nevében normális látásvizsgálat benne van, a látást vizsgálja.

  normális látásvizsgálat

  Vagyis a vizsgálat perce után arra derül fény, hogy melyik dioptria kombinációval látunk a legjobban. A vizsgálatot minden esetben diplomás optometrista végzi Huvitz típusú refraktométerrel.

  A computeres látásvizsgálat a látás problémák felderítését vagy megelőzését szolgálja. A szemvizsgálat két részből áll: a lézeres számítógépes szemvizsgálat objektív eredményét összevetjük a szubjektív, lencse cserélgetős vizsgálat visus táblás, olvasópróba eredményével.

  normális látásvizsgálat

  A vizsgálat során azért van szükség a computerre, mert a gép által kimért adatok alapján sokkal gyorsabban meghatározható a kényelmes látást biztosító szemüveg vagy kontaktlencse dioptriája. A szemvizsgálat során, amikor egy optometrista a szemet vizsgálja, a tiszta és kényelmes látás mellett az egészségi állapotot is ellenőrzi.

  Például az olvasótábla tetején lévő es számot a normális látású szem 50 méterről elolvassa. Ha a beteg nem látja 5 méterről a tábla legnagyobb jelét, akkor kisebb hordozható táblán az 50 méterről 1 szögpecet adó jelet közelítjük, vagy kevésbé pontos módszerrel, fekete tábla előtt szétterpesztett ujjainkat mutatjuk, normális látásvizsgálat számát kell megállapítsa.

  A látási problémák megbeszélése után az optometrista a szemvizsgálat tesztjeinek sorozatával leméri, hogy szükség van-e szemüvegre, kontaktlencsére, és ha igen, milyen erősre. Azt is ellenőrzi, hogy normális-e a kétszemes együttműködés és normális látásvizsgálat közelre fókuszálási képesség.

  normális látásvizsgálat

  A vizsgálat során fel szoktuk mérni a különleges igényeket, ami abban nyilvánul meg látásvizsgálat során hogy hova szeretne  élesen látni a szemüveg viselője: számítógép.