Kínai szemtorna a tökéletes látásért

Szem torna

Szemtorna gyakorlatok Látásjavítás szemtornával A minden nap elvégzett pár perces szemtorna csodákra képes. A szem gyakorlatok rugalmassá teszik a szem izmait, energetizálnak és serkentik a vérkeringést így megtartva a látás egészségét. A szemizmok kulcsfontosságú szereppel bírnak az éleslátásban. Általában az éleslátásért felelős izmok a sok, órahosszig tartó egy pontba történő nézés következtében megmerevednek.

Szemtorna gyakorlatok A szemünk minden nap keményen dolgozik. Néhány egyszerű szemtorna gyakorlattal megpihentetheti a szemét és felfrissítheti a látását.

Virtuális Személyi Edző

A modern életstílus nagy igényeket támaszt a szemünkkel szemben. Ha például számítógép előtt dolgozik, szem torna szemének különböző kontrasztokhoz és fényviszonyokhoz kell alkalmazkodni naponta 30 alkalommal.

mi a libák látványa

A vezetésre és sporttevékenységre vonatkozó adatok hasonlóak. Nem csoda, ha a szemünk szenved ettől, és elkezd könnyezni, viszketni és kivörösödik. Ehhez gyakran nyaki panaszok és fejfájás is társul.

Látásjavító szemjóga – fáradt, túlerőltetett szemekre

Ennek azonban nem kell szem torna lennie. Néhány egyszerű szemtorna szem torna újra fájdalommentesen láthat. Napjaink társadalmában két dolgozó közül több mint egy a számítógép képernyője előtt ül. A tudományos kutatások azt mutatják, hogy ha szem torna a képernyőt nézzük, akkor romlik a látásunk.

Szemtorna gyakorlatok

A kontrasztok észlelése, a színek megkülönböztetése és a távolságok közötti váltás egyre nehezebbé válik. Az állandó közelre nézéssel járó munka ráadásul korlátozhatja a látómezejét is.

Néhány egyszerű szemtorna gyakorlattal segíthet ezen. Mindössze néhány percet vesznek igénybe, bárhol és bármikor elvégezhetőek, és segíthetnek, hogy jobban tudjon koncentrálni, miközben a számítógépen dolgozik.

szem torna látásosztályozási táblázat

Miért ne próbálná meg? Tekintsük át, mi a legjobb módja a szem torna pihentetésének: Szempihentető gyakorlatok Eltakarás tenyérrel Ügyeljen rá, hogy kényelmesen üljön, tegye a karját sima felületre, és a két tenyerét helyezze a szemére. Teljesen sötétnek kell lennie.

szem torna

Most egy-két percig lélegezzen be és ki lassan, sietség nélkül. Amikor ezt elvégezte, nyissa ki újra a szemét. Torna négy irányban Üljön kényelmesen egy széken, és tartsa a fejét egyenesen.

szem torna beszédterápia és látásromlás

Nézzen mind a négy irányba két-három másodpercig: felfelé, lefelé, balra és jobbra. Ismételje meg háromszor.

szem torna látás lebeg kép

Fontos: csak a szemét mozgassa, a fejét ne. A szemgödör masszírozása Az enyhe masszírozás nagyon pihentető a szemnek. A hüvelykujja végével masszírozza meg a szemöldök alatti területet — az orra tetejétől a szemhéj széléig — körkörös mozdulatokkal.

 • Hozzászólások 8 Kínában a kisiskolások naponta használják a szemtornát.
 • Klinikai szemvizsgálat gyermekeknél
 • Szülés után a látás összezsugorodik
 • Mint minden izomnak, így a szem izmainak is szükségük van tornáztatásra.
 • Klip, ahol a lány elveszíti látását
 • Szem torna Javíthatjuk a látásunkat!
 • Szem torna | torna
 • Miért veszik el a látás néhány percre

Szempihentető gyakorlat Üljön egyenesen, és nyújtsa ki az egyik karját az orra elé, miközben a hüvelykujja felfelé néz. Most válasszon ki öt tárgyat: az orra hegyét, a szem torna karját, a hüvelykujját és két másik, távolabb lévő tárgyat a szobában.

szem torna

Nézzen mindegyik tárgyra felváltva, minden tárgyon pihentetve a tekintetét néhány lélegzetvételig. Végül a két szemével nézzen az orrára, a karjára, a hüvelykujjára és a két tárgyra, majd fejezze be azzal, szem torna a távolba néz. Alkalmazkodóképesség javító gyakorlat Tartsa a jobb mutatóujját a szem magasságában körülbelül fél karnyi távolságra a szemétől.

Szemtorna — Néhány gyakorlat a jobb látásért Bemutatjuk a legjobb gyakorlatokat, hogy olyan élesen lássunk, mint a sas. A rövid- és távollátás, a szürkehályog és a kancsalság gyakran a szemizmok egyoldalú, hibás erőfeszítésének eredményei, ami például a számítógéppel végzett munka során alakulhat ki. Ezen kívül a nyaki izmok feszülésétől rossz lesz a szemek vérkeringése, ami szintén a fenti problémákhoz vezethet. A következő gyakorlatok pont ezekre nyújtanak gyógyírt.

A bal mutatóujját tegye kb. Egyenletes ritmusban nézzen egyik ujjáról a másikra.

 • Szemtorna gyakorlatok - Galéria Optika
 • A látás átmeneti
 • Lehet-e távollátás és rövidlátás is
 • Látásjavító szemjóga – fáradt, túlerőltetett szemekre - Impress Magazin
 • Látásérték és látáseltérés
 • Szemtorna gyakorlatok
 • A nyaki csigolyák látásának elmozdulása
 • Szenvedély az orvostudomány terén

Végezze a gyakorlatot egy percen át. Pillangó gyakorlat a szemszárazság megakadályozására Nézzen előre, fejét tartsa egyenesen, és lazítsa el az arcizmait és az alsó állkapcsát.

Papp Júlia, szemész A szemészetben is egyre nagyobb teret hódít a hagyományos orvoslás mellett a természetes, alternatív vagy kiegészítő gyógymód. Utóbbiak közé tartozik a szemerősítő torna, szemjóga is.

Nyissa ki és zárja le szem torna szemhéját szor. Egész idő alatt tartsa az izmait lazán — a szemhéjának finoman és erőfeszítés nélkül kell mozognia, mint a pillangó szárnyainak.