vezető szakorvosok

Szemészeti lézer

A lézeres szemműtét az ideális megoldás.

Mikropulzussal működő sárga lézer navigációs tervezéssel. Mit is jelent ez pontosan? A szemfenék lézerkezelésére több kóros elváltozás esetén is szükség lehet. Ilyen pl. A  hagyományos lézerkezelés a kezelendő terület nagyságától függően sok időt vehet génybe, a kezelés a betegnek kellemetlen, esetleg fájdalmat okoz.

A szemműtéteknél alkalmazott

A lézert a szemre helyezett kontaktlencsén keresztül szemészeti lézer a szembe vezetni melynek helyben tartása a betegtől mozdulatlanságot, az orvostól merev kényszertartást igényel. A kezelés heget okoz, mely később növekedhet, ezért az éleslátás macula kezelése csak a közpoti rész elkerülésével biztonságos.

szemészeti lézer gyenge látás az időseknél

Az orvos a szemészeti lézer tervezi meg a kezelést. A készülék a tervnek megfelelően adja le a lézergócokat úgy, hogy a centrális terület kezelésekor a betegnek csak előre kell nézni. A véletlen elmozdulások  elkerülésére szemkövető rendszer figyeli a tekintés irányát és a másodperc tört része alatt ehhez igazítja a lézergócok astigmatism myopia compositus. Ezzel a rendszerrel a legkisebb elváltozások potszerű kezelése is biztonsággal elvégezhető.

Szemészet / Szakrendelések

Mivel a sárga lézerfény elnyelődése szemészeti lézer a retinában, semmilyen fájdalmat nem okoz. Ezen felül a látásban szemészeti lézer sejtréteg photoreceptor károsítása is elkerülhető megfelelő lézerenergia használata mellett. A készülék ezen felül az energia igen rövid, puzusban történő leadására is képes. Ezzel a mikropulzusos móddal a szemfenk speciális, éles látás macula területét érintő betegségei is szemészeti lézer mint pl.

Lézerek a szemészetben. Hányféle lézeres látásjavító eljárás létezik?

A kezelt területet a fotodokumentáció rögzíti, így a későbbiekben az eredmény követhető, ami a heget nem hagyó gócokkal végzett kezelés esetén biztonságot nyújt. Közép Euróbábasn egyedülálló készülék a lézerkezelés határait kiterjeszti. Maximális betegbiztonságot  nyújt. Komfortos a betegnek és orvosának. A kezelés precizitása a korábbiakét meghatványozza. Mentes minden fájdalomtól. Amnnyiben felkeltettük érdeklődését, előzetes vizsgálatra jelentkezzen a Logodi Látáscentrum oldalán.

Ha a kezelést orvosa indokoltnak tartja, az akár a vizsgálatot követően azonnal elvégezhető. Szemfenéki lézer A lézer nagy energiájú fénysugár, különböző betegségekben nagy precizitással lehet az ideghártyára fókuszálni, így a kiválasztott területeket úgy tudjuk kezelni, hogy a környező szöveteket szemészeti lézer.

  • Hogyan gyógyítható a rövidlátás 4
  • Lézeres szemműtét, szürkehályog-műtét I Optimum Szemészet

Kinek lehet szüksége szemfenéki lézerkezelésre? Életkorral az átlátszó üvegtestben kötegek, homályok alakulnak ki. Ezek némely esetben a betegek látását zavarják.

  1. A látás fokozata romlással
  2. Homályos látás átmenetileg
  3. licittravel.hu | szemészet, szemüvegkészítés, lézeres szemműtét, zöldhályog kezelés

Ezen homályok kezelésére eddig csak az egész üvegtest műtéti eltávolítása jelentett megoldást. Új, műtét nélküli megoldás a homályok lézeres oldása.

a látásjavulás kezdeti szakasza mi van a látásélességhez

Hogyan hat a lézer? A homályokra fókuszált lézer energia evaporizálja illetve megszakítja a kötegeket. Ennek eredményeként apró buborékok szemészeti lézer a homályok eltűnnek illetve a nagy kötegek aprókká darabolódnak. Hogyan történik a kezelés?

Lézerkezelések, műtétek

Részletes szemészeti vizsgálat után orvosa egyezteti Önnel a kezelés várható eredményét. Maximálisan tágított pupilla mellett, érzéstelenített szemfelszínre speciális, a lézer energiát közvetítő lencse felhelyezése után réslámpa segítségével történik a kezelés. Maga a kezelés teljesen fájdalommentes. Kezelés után apró mozgó homályok jelentkezhetnek, és a tágított pupilla miatt autó vezetni órát nem lehet.

Speciális utókezelés nem szükséges, de szemészeti kontrollon jelentkeznie kell.

Szemészet / Szakrendelések

Ki alkalmas a kezelésre? Nem minden homály kezelhető ezzel a módszerrel. Nem ajánlott a kezelés, ha 1. Bizonyos homályok csak több kezeléssel oldhatók. Lézeres szemműtét a fénytörési hibák, dioptriák megszüntetésére Felszíni PRK és lebenyes FemtoLasik kezeléseket végzünk a fénytörési rendellenességek megszüntetésére.

lézerkészülékeink

A kezelés előtt szemészeti lézer szemészeti alkalmassági vizsgálat szemészeti lézer, az egyes kezelési típusok ennek alapján javasolhatók. Az alkalmassági vizsgálat során pontos dioptria meghatározást végzünk, szaruhártya térképet készítünk, szemfenék vizsgálat történik. A vizsgálathoz szemcseppel történő szemészeti lézer tágítás szükséges, mely után kb.

Szürkehályog műtét Ez a műtét ma szemészeti lézer úgynevezett egy napos formában, szemészeti lézer ambulánsan elvégezhető, vagyis a műtét után a beteg haza mehet, másnap kell kontrollra jönnie. Ma már mindenütt úgynevezett kis seben keresztül végzik a műtétet.

Kiséri Állatorvosi és Lézerszemészeti Rendelő

Így a nagyobb átmérőjű saját lencse elfolyósítást követően 3 mm-nél kisebb seben keresztül kerül szemészeti lézer a szemből és a beültetendő műlencse is ezen a kis nyíláson kerül be összehajtva. A műtét fájdalommentes, a lencsében erek és idegek nincsenek.

A műtéti idő általában nem hosszabb 10 percnél.

szemészeti lézer a rövidlátás megelőzése gyermekeknél

A beültetendő műlencse kiválasztása nagy figyelmet és sok műszeres vizsgálatot is igénylő feladat. Fontos, hogy a beteg tisztában legyen saját igényével a lehetőségekkel, hogy az orvos a beteg számára leginkább megfelelő lencsét választhassa ki.

szemészeti lézer

szemészeti lézer A lencse egész életen át a szemben marad. A műlencsék egy fókuszú változatát az egészségbiztosító finanszírozza, a speciális fénytörési hibákat korrigáló és több fókuszú műlencséket nem. A beültetendő műlencse dioptriáját egyedileg meg kell határozni, mely többféle speciális eszközzel történő mérést jelent. Rendelőnkben lehetőség van a pontos diagnózis felállítására, egyéb betegségek kizárására és a műlencsék gondos tervezésére is.

Érdekel, hogy alkalmas lehetsz-e lézeres szemműtétre? - Budai Szemészet - Z FEMTO 7D

Elegendő idő áll rendelkezésre a speciális igények megbeszélésére is. Háttérként jól felszerelt finanszírozott és magán intézmények szolgálnak.