Szürkehályog műtét és műlencse beültetése

Szürkehályog műtét, Szürkehályog műtét

NORMÁL NÉZET

Műtéti előkészület A szürkehályog katarakta a szemlencse elhomályosodását jelenti. Ezt a páciens általában fokozatos látáscsökkenésként érzékeli.

szürkehályog műtét

A populációban leggyakoribb az időskori hályog, viszont kialakulhat sérülés után, metabolikus betegségnél cukorbetegség, galaktozémiaszembetegségeknél uveitis, zöldhályoggyógyszerszedés következményeként is, míg a szürkehályog műtét életkorban kialakult veleszületett és juvenilis szürkehályog kimondottan ritka.

Műtéti előkészület A műtéti előkészület keretén belül szürkehályog műtét szemészeti kivizsgálást végeznek: látásélesség-ellenőrzés a szem elülső és hátulsó részének biomikroszkópos vizsgálata biometria intraokuláris lencsedioptria meghatározása mindkét szem ultrahangos vizsgálata A vizsgálat alkalmával, a pácienseket szóbeli és írásbeli formában értesítjük a további szükséges vizsgálatokról, amelyeket szürkehályog műtét a KUĆA ZDRAVLJA poliklinika keretén belül, tehát ugyanazon a helyen.

Távozása előtt tanácsadó kollégánk segít Önnek kiválasztani a műtét időpontját. Az időpont szürkehályog műtét véget ért a vizsgálat és mosolyogva búcsúzunk — de a műtét napján visszavárjuk Önt! A műtét napja A kezelés napján kb. A kezelés sikeréért és biztonságáért a következőket kérjük Öntől: A kezelés napján ne sminkeljen, ne használjon kozmetikumot és parfümöt, az előző nap sminkjét alaposan mossa le. Öltözzön kényelmesen.

Szürkehályog műtét a műtét lefolyását, a műtét utáni felépülést, az esetleges műtét alatti és műtét utáni szövődményeket. Közvetlenül a műtét előtt a páciensnek cseppekkel kitágítják a pupilláját,valamint kap egy gyenge nyugtatót, ami mellett jól kommunikálhat a sebésszel.

szürkehályog műtét

Főleg felületi cseppekkel történő érzéstelenítést alkalmaznak, így a műtét fájdalommentes. Ezzel a beteg számára is megkönnyítjük szürkehályog műtét beavatkozást és kiküszöbölhető a peribulbáris érzéstelenítés tűvel injekció a szem mellé és annak mellékhatásai véraláfutás a szemhéjon és a szemüregben, postoperatív ptózis szemhéj leereszkedés szürkehályog műtét a látóideg esetleges sérülése.

A műtét A szürkehályog műtét néhány fő lépésből áll: Incizió metszésamelyet a sebész választ meg, lehet limbális, sklerális és szaruhártya alagút az utóbbi kettőnél nem kell varratot tenni.

Kapsulorexis a szemlencse elülső kapszulájának felnyitásafolyamatos cirkuláris típusú,ami megőrzi a kapszuláris zacskó integritását. Hidrodisekció — fiziológiás oldat befecskendezése az elülsö kapszula alá a célból, hogy a lencse magját elválasszuk annak kéregadhézióitól.

szürkehályog műtét

Hidrodelineació — fiziológiás oldat befecskendezése abból a céljából, hogy elválasszuk a lencsemag külső és belső részét. Fakoemulzifikáció — ultrahangos fragmentáció szürkehályog műtét sebész által választott technikával történik leginkább a cracking technique — zúzó technika szürkehályog műtét, ahol a szürkehályog műtét kisebb töredékekre osztjákfel, így a műtét hatásosabb és rövidebb ideig tart.

Az aszpiráció alatt a lencsemassza eltávolítását értjük. Hajlékony intraokuláris lencse beültetése implantálása-IOL egy kimetszett résen keresztül történik, viszkoelasztikus gél segítségével, aminek az a szerepe, hogy védjekímélje a szaruhártyát és kitöltse a kapszuláris zacskót.

A szürke hályog műtéti kezelése - Hasznos tanácsok műtét után

A viszkoelasztikus gél eltávolítása után, a fertőzés elkerülése érdekében antibiotikumot fecskendez be a sebész. A műtét utáni lefolyás A műtét utáni lefolyás A felépülés hétig tart, mialatt a páciensek nem végezhetnek nehezebb fizikai munkát, nem hajolhatnak és külön gondot kell fordítaniuk a műtött szem higiéniájára.

szürkehályog műtét

Úgyszintén megtanulják a helyes csepp — illetve kenőcshasználatot. A műtétet követően egy hónap múlva ellenőrzik a látásélességet és előírják a szemüveget, ha szürkehályog műtét szükség van.

Ez utóbbi attól függ, hogy a páciens milyen intraokuláris lencsét választott.

Szürkehályog (katarakta) műtét | Perfect Vision

Külön kihangsúlyozzuk a betegeknek, hogy feltétlenül jelentkezzenek az előre bejegyzett időponton kívül is, ha fájdalmat éreznek, pirosság jelenik meg, vagy romlik a látásuk a megműtött szemen. Ezért mi a pácienseknek minden nap elérhetőek vagyunk.

Leave A Comment.