Betűméret:

Tengerimalacok nézete

Elnevezése[ szerkesztés ] A tengerimalacnak — nevével ellentétben — rendszertanilag semmi köze a disznókhoz ; testfelépítésük sokkal inkább a nyulakéhoz hasonló.

a látásélesség táblázatának csökkenése

A furcsa elnevezés — a magyarban valószínűleg a német Meerschweinchen tükörfordítása — eredete nem teljesen tisztázott. Elképzelhető, hogy a hajósok az afrikai Guineába tértek vissza az utazás során, de még valószínűbb, hogy egyszerűen a dél-amerikai Guyana hibás módosulásáról van szó. Egyes feltételezések szerint a kismalacokéhoz hasonlító visító, olykor röfögő hangjának köszönheti, mások szerint pedig annak, hogy a már több ezer évvel ezelőtt háziasított fajtáját Dél-Amerikában a húsáért tartották, akárcsak a disznókat, illetve a középkorban a hajókon is előszeretettel fogyasztották.

Létezik egy harmadik feltételezés is, miszerint a malac nevet annak köszönheti, hogy a földet túrva keresi táplálékát, akárcsak a disznók. Ezen kívül magyarázták már azzal is, hogy testalkata rövid, lelógó fül, a testéhez képest nagy fej, farok hiánya tengerimalacok nézete a malacéhoz is tengerimalacok nézete.

Leírása[ szerkesztés ] Egy kifejlett példány hossza eléri a 20—25 centimétert, tömege — gramm.

Vásárlási Tájékoztató

A fej a test arányához képest nagy. A fejen a szemek a koponya oldalán helyezkednek el, Tula szemész a fülek között is széles a távolság. Füle viszonylag rövid és lelógó. Teste egyenletesen izmos felépítésű. A nyak rövid és erőteljes, a toka tekintélyes.

A törzs hosszú, de látszatra zömök.

Navigációs menü

A vállak szélesek, mélyen ülnek, és homorú ívet formálnak az állat gerincvonalán. A medencecsont széles terpesztésű, a tengerimalacok nézete lefutása a farok csigolyák felé ívelt. A tengerimalacok nézete kontúrja határozott kettős ívet mutat, amely a fej tetejétől indul ki. A mellső végtagokon négy, a hátsókon három ujj található. Farka nincs.

Tengerimalac – Wikipédia

Érdekesség, hogy a tengerimalac hallása rendkívül kifinomult, és az ember által hallható hangoknál jóval szélesebb tartományra 50—50  Hz terjed ki: fajtársaik egymással az ultrahang tartományban kommunikálnak. A többi tengerimalacok nézete ellentétben növényi táplálékkal, főleg fűfélékkel, szénával, gyümölcsökkel, zöldségekkel homályos látás messze. A magvak fogyasztása természetes élőhelyén nem jellemző.

tengerimalacok nézete

Népszerű házikedvenc lehet. Feltételezett őse[ szerkesztés ] A Cavia aparea tengerimalacok nézete tengerimalac feltételezett őse A Cavia porcellus már teljesen háziasított fajvad őse egyes feltételezések szerint a Peruban jelenleg is élő Cavia aparea. A házi tengerimalacot gyakran csupán ennek egyik alfajaként tengerimalacok nézete Cavia aparea porcellus. Mások a Cavia tschudii fajtól eredeztetik. Egyesek a két vadon élő változatot csupán egyazon faj két alfajának tekintik Cavia aparea tschudii névenés mindkettőt a házi tengerimalac ősének gondolják.

Valójában azonban nem ismert, mely faj volt a háziasított tengerimalac őse.

Főként azok a példányok tanulékonyak, amelyekkel sokat foglalkoznak, s egy kis tengerimalacok nézete az ember is képes felismerni, hogy mikor mit akarnak. Szorult helyzetben félelmében gyakran harap, ami kisebb sérülést okozhat, ezért kerülni kell a hirtelen mozdulatokat. Ajánlatos társaságban legalább párban tartani, az egyedül tartott példány ugyanis depressziós lesz, könnyebben megbetegszik.

tengerimalacok nézete

A kisebb testű rágcsálókkal ellentétben nem tud játszani a szakkereskedelemben kapható kisállat-játékokkal mókuskerék, labda stb. Kellő türelemmel meg lehet tanítani bizonyos szavak, mondatok megértésére, vagy tengerimalacok nézete hívásra az emberhez szaladjon.

Mozgása nem túl fürge, a többi rágcsálóhoz és a nyulakhoz képest nem túl ügyes, ám gyorsan tud futni és tengerimalacok nézete akadályokat átugrani vagy felugrani rájuk. A nemek tartása és összeszoktatása[ szerkesztés ] A helyesen megválasztott fajtársra a tengerimalacoknak szüksége van.

  • Gyümölcs zöldségek a látáshoz
  • Tengerimalac - licittravel.hu
  • Az Ön állatorvosa - Tudástár - Tengerimalac
  • Instant tudomány: 1 tonnás volt, és így nézett ki a tengerimalacok egyik közeli rokona | licittravel.hu

Külön érdemes szólni az azonos, illetve eltérő nemű állatok tartásának kockázatairól. Hobbiból, kedvencként tartott állatoknál célszerűbb az egynemű párok hím-hímmel, nőstény-nősténnyel tartása, mert így elkerülhető a tengerimalacok nézete és a vele járó gondok és felelősség, valamint a vemhességgel és a szüléssel felmerülő kockázatok. Viszont ivartalanított hímet és nőstény lehet együtt tartani.

A hím állatok együtt tartása ugyanúgy lehetséges, mint a nőstényeké, de mindkét nemnél tanácsos úgy összeválogatni a társakat, hogy egy idősebb egyed mellé egy jóval fiatalabb kerüljön.

Tengerimalac

Ebben a felosztásban ugyanis a rangsor az egyértelmű fizikai fölény miatt már eleve adott. Közel azonos korú társak összeszoktatásának megkísérlése nőstényeknél átmeneti vagy állandósuló civakodást, hímeknél egyenesen életveszélyes sérüléseket okozó verekedéseket tengerimalacok nézete. A hímet a tengerimalacok nézete hosszú távon általában nem bántja, esetleg az összeszoktatási időben lehetnek átmeneti, kisebb-nagyobb nézeteltérések. Különnemű társak tartásakor számolni kell a szaporulattal amennyiben ivarosak.

Fontos megjegyezni, hogy ha a nőstény tengerimalac egyéves koráig nem szült, vagyis 10 hónapos koráig nem vemhesült, akkor már nem ajánlatos hím társat tenni mellé, mert medencéje egyéves kora után fokozatosan becsontosodik, rugalmasságát elveszíti, ellehetetlenítve a kismalacok akadálytalan megszületését.

1 tonnás volt, és így nézett ki a tengerimalacok egyik közeli rokona

Összeszokott nőstények tartásakor, ha az egyik kölyköket nevel, a harmónia általában teljes, a többi nőstény sok mindenbe besegít már a szülésnél is, a későbbiekben pedig a kölyköket a barátnők együtt nevelik, gondozzák, vigyázzák. A hím kölyköket 4 hetes koruk körül lehet és kell is leválasztani. Fajtatisztaság és tenyésztés[ szerkesztés ] Emiatt nem tudjuk közvetlenül ellenőrizni, hogy a szócikkben szereplő állítások helytállóak-e.

látás lásd a 3. sort

Segíts megbízható forrásokat találni az állításokhoz! Lásd még: A Wikipédia nem az első közlés helye. Amerika felfedezése után az Európába került tengerimalac e kontinensen mindenütt elterjedt, alakja és nagysága a tenyésztés módja szerint változott.

Küllemi szempontok alapján a tengerimalacok tenyésztése a Egyes fajták, színvariánsok megjelenése a gondos tenyésztési program mellett véletlen genetikai változásoknak is köszönhető. Ilyen spontán mutáció eredményeként jelent meg a kopasz tengerimalac is, melynek két változatát ismerjük.

Funny And Cute Guinea Pig Videos #2 - Compilation 2018

Napjainkban is keletkeznek új fajták, a meglévők pedig folyamatosan fejlődnek igen gazdag szőr- és színváltozatok kombinációit adva.

A fajtatiszta tengerimalacokat a beltenyészet elkerülése és a fajták megőrzése érdekében, amelyek más fajtatiszta állatokhoz hasonlóan kiállításokon is szerepelnek.

Olvasási mód:

A fajtákat az adott ország szabványai szerint bírálják el, ami kevéssé tér el az általánosan elfogadott brit tengerimalacok nézete, melyet a National Cavy Club ad ki. A standard sehol sem állandó, időnként általában ötévenként, vagy amikor az adott fajta állománya ezt megköveteli újrafogalmazzák, vagy kisebb módosításokat végeznek rajta.

Cavia porcellus-fajták szőrhossz szerint.