video-szégyen shosho nagymamával

Valódi látásjavulás

valódi látásjavulás

E-mail Végleges a lézeres korrekcióval elért látásjavulás? A szaruhártya "javítósejtjei" érzékelik ezt a változást és megpróbálják visszaállítani az eredeti helyzetet.

valódi látásjavulás látvány guggol

Ez elsősorban a felszíni PRK kezelések során igaz, a felszíni javítósejtek aktívabbak. Ezért van az, hogy a PRK műtétek után 12 hónapig kell kontrollra járni, hogy szemcseppekkel leküzdhessük a javító sejtek aktivitását, míg a VISUMAX műtétek után ez az időszak sokkal rövidebb.

a látás alapjai és funkciói

Ugyanígy, ez magyarázza azt is, hogy 4 dioptria felett a VISUMAX kezelést javasoljuk, mert látássérült morfleet jó eredmény megtartása szempontjából fontos az alacsony "javítósejt-aktivitás".

Mindkét műtéti típusra igaz azonban, hogy a valódi látásjavulás folyamat valódi látásjavulás után a javítósejtek elfogadják a változást és ezt az új, már éles látást biztosító szaruhártya formát őrizik a külső behatások ellen, ezért az elért valódi látásjavulás egy életre szól.

Látásjavító műtétek után

Felhívjuk a figyelmet, hogy semmilyen lézeres látásjavító eljárás nem előzi meg a szem öregedését, esetleges változását, megbetegedését, például idős korban a lézerrel kezelt páciensek is olvasószemüveg viselésére kényszerülnek. A távoli éles látás azonban jellemzően nem változik a gyógyulási időszak befejeződését követően.

Az elért eredmény végleges, még évtizedek után sem romlik vissza.

valódi látásjavulás